Τούχελ: «Όνειρo μας η πρόκριση στην Αμερική»
Ο Τόμας Τούχελ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του μετά την άνετη νίκη της Αγγλίας επί της Λετονίας με 5-0, που σφράγισε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2026.
Η εθνική Αγγλίας ολοκλήρωσε με νίκες και χωρίς να δεχθεί γκολ τους έξι πρώτους αγώνες του ομίλου της, εξασφαλίζοντας μαθηματικά τη θέση της στο Μουντιάλ δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης. Ο Τούχελ τόνισε:
«Παίζουμε πολύ επιθετικά, με υψηλή πίεση. Είναι ένα πολύ σωματικό παιχνίδι αυτό που παίζουμε, είναι πολύ απαιτητικό, αλλά μας παρακινεί όλους».
Η πρόκριση και τα λόγια του αρχηγού
Ο ηγέτης της ομάδας, Χάρι Κέιν, υπογράμμισε τη σημασία της επίτευξης:
«Η πρόκριση με δύο αγώνες να απομένουν είναι ένα μεγάλο επίτευγμα, χωρίς να δεχθούμε ούτε ένα γκολ, παίζοντας ποδόσφαιρο υψηλής ποιότητας. Το κάνουμε να φαίνεται εύκολο, αλλά αυτά τα παιχνίδια μπορεί να είναι δύσκολα».
Η φόρμα του Χάρι Κέιν
Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου διανύει περίοδο εξαιρετικής απόδοσης, έχοντας σημειώσει 21 γκολ σε 13 αγώνες για την ομάδα του και την εθνική Αγγλίας τους τελευταίους δύο μήνες. Σε ερώτηση για την τρέχουσα φόρμα του, ο Κέιν απάντησε:
«Θα έλεγα ναι. Οι αριθμοί είναι εκεί, φυσικά, αλλά πιστεύω επίσης ότι με τον τρόπο που νιώθω στο γήπεδο, με τον τρόπο που βλέπω τις πάσες, τα τρεξίματα, σωματικά, είμαι σε καλή φόρμα. Θέλουμε ανταγωνισμό σε κάθε θέση, και νομίζω ότι αυτό ισχύει. Υπάρχουν μερικοί φανταστικοί παίκτες που δεν είναι εδώ και θα είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν στην ομάδα τον Νοέμβριο, και θα τους χρειαστούμε κι αυτούς».






