INAEK

Τιμπό Κουρτουά: «Ιστορικό ρεκόρ, αλλά δεν έχουμε την ποιότητα του 2018»

Ο Τιμπό Κουρτουά έγινε ο Βέλγος με τις περισσότερες εμφανίσεις σε Μουντιάλ στην εμφατική νίκη-πρόκριση επί της Νέας Ζηλανδίας, ωστόσο παραδέχθηκε με ειλικρίνεια ότι η τωρινή ομάδα υπολείπεται σε ποιότητα εκείνης του 2018.

Το Βέλγιο ολοκλήρωσε με απόλυτα εμφατικό τρόπο τις υποχρεώσεις του στον 7ο όμιλο του Μουντιάλ 2026, διαλύοντας τη Νέα Ζηλανδία με το ευρύ 5-1.

Key takeaways by INAEK AI
  • Ο Κουρτουά έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ιστορία του βελγικού ποδοσφαίρου.
  • Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης εξέφρασε μεγάλη περηφάνια για το ιστορικό επίτευγμα, χαρακτηρίζοντάς το εξαιρετικά ξεχωριστό για την καριέρα του.
  • Ο Κουρτουά παραδέχτηκε ειλικρινά ότι η τωρινή ομάδα δεν έχει την ίδια ποιότητα με εκείνη του 2018 στη Ρωσία.
  • Ο έμπειρος γκολκίπερ τόνισε ότι ρεαλιστικός στόχος για το Βέλγιο είναι η πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
  • Στη φάση των «32», το Βέλγιο θα αντιμετωπίσει Νότια Κορέα, Σενεγάλη ή την τρίτη ομάδα του ομίλου όπου βρίσκεται η Αλγερία.

Η νίκη αυτή χάρισε στους «Κόκκινους Διαβόλους» την πρωτιά του γκρουπ και το εισιτήριο για τη φάση των «32» της διοργάνωσης, με τον Τιμπό Κουρτουά να έχει έναν επιπλέον λόγο να πανηγυρίζει μετά το φινάλε της αναμέτρησης.

Ο 34χρονος αρχηγός του Βελγίου πραγματοποίησε τη 18η συμμετοχή του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, γεγονός που τον ανέβασε στην κορυφή της σχετικής λίστας στην ιστορία του βελγικού ποδοσφαίρου. Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης εξέφρασε τη μεγάλη του περηφάνια για το συγκεκριμένο επίτευγμα, σημειώνοντας πως το να είναι ο παίκτης με τα περισσότερα παιχνίδια στη συγκεκριμένη κορυφαία διοργάνωση αποτελεί κάτι το εξαιρετικά ξεχωριστό για την καριέρα του.

Η ειλικρινής παραδοχή για την ποιότητα και ο στόχος των προημιτελικών

Παρά τη χαρά του για το ιστορικό ρεκόρ και την άνετη επικράτηση της ομάδας του, ο Κουρτουά θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους για τη συνέχεια, προχωρώντας σε μια άκρως ειλικρινή σύγκριση με το παρελθόν. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η τωρινή εθνική ομάδα του Βελγίου δεν διαθέτει την ίδια ποιότητα με εκείνη του 20ινια, η οποία είχε εντυπωσιάσει στα γήπεδα της Ρωσίας φτάνοντας μέχρι την τρίτη θέση του κόσμου.

Ο έμπειρος γκολκίπερ υπογράμμισε ότι η ομάδα οφείλει να βλέπει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, θέτοντας ως ρεαλιστικό στόχο την παρουσία στα προημιτελικά. Αν το συγκρότημα του Βελγίου καταφέρει να βρεθεί στους «8» της διοργάνωσης, αυτό θα αποτελέσει μια σπουδαία επιτυχία και από εκεί και πέρα όλα μπορούν να συμβούν. Υπενθυμίζεται ότι στη φάση των «32», το Βέλγιο θα αντιμετωπίσει μία εκ των Νότιας Κορέας ή Σενεγάλης, είτε την ομάδα που θα καταλάβει την τρίτη θέση στον 10ο όμιλο, όπου αυτή τη στιγμή βρίσκεται η Αλγερία.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα