Team Greece στο United Cup 2026: Τσιτσιπάς και Σάκκαρη ηγούνται της ελληνικής αποστολής
Η Team Greece θα συμμετάσχει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο United Cup, το διεθνές μεικτό τουρνουά τένις που αποτελεί προετοιμασία για το Australian Open.
Η ελληνική αποστολή θα περιλαμβάνει τους Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά, Στέφανο Σακελλαρίδη, Μαρία Σάκκαρη, Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Σαπφώ Σακελλαρίδη. Η ανακοίνωση της entry list από τους διοργανωτές επιβεβαίωσε την παρουσία της Ελλάδας ανάμεσα στις κορυφαίες χώρες, όπως οι ΗΠΑ (κάτοχος τίτλου), ο Καναδάς, η Ιταλία, η Αυστραλία, η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία.
Μεγάλα ονόματα και ανταγωνισμός
Το τουρνουά συγκεντρώνει κορυφαίους παίκτες από όλο τον κόσμο. Φέτος ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων οι Ίγκα Σβιόντεκ, Κόκο Γκοφ, Ναόμι Οσάκα, Τζάσμιν Παολίνι, Μπελίντα Μπέντσιτς, Έμα Ραντουκάνου, Σάσα Ζβέρεφ, Τέιλορ Φριτζ, Σταν Βαβρίνκα, Άλεξ Ντε Μινόρ και Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ταμπλό.
Δομή και πρόγραμμα του τουρνουά
Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν από 2 έως 11 Ιανουαρίου στο Περθ και το Σίδνεϊ. Κάθε πόλη θα φιλοξενήσει τρία γκρουπ των τριών ομάδων, με τις νικήτριες ομάδες και την καλύτερη δεύτερη να προκρίνονται στα προημιτελικά. Τα ημιτελικά και ο τελικός θα διεξαχθούν στο Σίδνεϊ στις 10 και 11 Ιανουαρίου.
Κάθε tie θα περιλαμβάνει δύο μονού αγώνες (με τρία τάι μπρέικ σετ) και ένα μεικτό διπλό (δύο τάι μπρέικ σετ και ένα σούπερ τάι μπρέικ), εξασφαλίζοντας δυνατές αναμετρήσεις και υψηλό επίπεδο θεάματος για τους φιλάθλους.
Προετοιμασία για το Australian Open
Το United Cup αποτελεί σημαντικό warm-up event για το Australian Open, που θα διεξαχθεί από τις 18 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου, δίνοντας στους κορυφαίους παίκτες την ευκαιρία να βρουν ρυθμό και να δοκιμάσουν αγωνιστικές στρατηγικές ενόψει της σεζόν.






