INAEK

Stoiximan GBL: Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Άρη στο «Αλεξάνδρειο» με 73-78 και πήρε το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 78-73 του Άρη στο Αλεξάνδρειο για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, επικρατώντας με 78-73 του Άρη Betsson μέσα στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο.

Ήταν το εγχώριο ντεμπούτο του Ίγκορ Μίλιτσιτς στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων», ενώ στις εξέδρες βρέθηκε και ο Ρίτσαρντ Σιάο.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» συνέχισε την ανοδική του πορεία, φτάνοντας στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, χάρη σε μια ώριμη εμφάνιση και τον εξαιρετικό Κέι Τζέι Τζάκσον.

Ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 24 πόντους (6/10 δίποντα, 4/8 τρίποντα), οδηγώντας τον ΠΑΟΚ σε μια σπουδαία νίκη. Εξαιρετικός ήταν και ο Μπεν Μουρ, που πρόσθεσε 17 πόντους και 12 ριμπάουντ, σημειώνοντας double-double.

Από πλευράς Άρη, πάλεψαν οι Μπράις Τζόουνς, Ρόνι Χάρελ και Στίβεν Ίνοκ, κυρίως στις μάχες των ριμπάουντ, όμως ο Μπριν Φορμπς απογοήτευσε ξανά, μη μπορώντας να βοηθήσει επιθετικά. Οι φίλαθλοι του Άρη αποδοκίμασαν στο φινάλε τόσο τους παίκτες όσο και τον νέο προπονητή, καθώς η ομάδα παραμένει ασυνεπής.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιο συγκεντρωμένος, κλείνοντας την πρώτη περίοδο μπροστά με 13-14, παίζοντας πιο ομαδικά από τον Άρη που δεν είχε καμία ασίστ. Με τρίποντα του Τζάκσον, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν τη διαφορά στο ημίχρονο (33-41).

Στην τρίτη περίοδο, οι «κιτρινόμαυροι» με τον Τζόουνς μείωσαν και ισοφάρισαν σε 49-49, αλλά ο ΠΑΟΚ ξαναπήρε το προβάδισμα (56-60, 30′). Με καθοριστικό σερί 8-0 στις αρχές της τέταρτης περιόδου, ο Τζάκσον έγραψε το 60-68 και ο ΠΑΟΚ κράτησε ως το τέλος το προβάδισμα, φτάνοντας στη νίκη με 78-73.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα

#Ετικέτες

Stoiximan GBL Άρης ΠΑΟΚ