ΣΤΑΣΥ: Κλειστοί νωρίτερα σταθμοί στο Μετρό Αθήνας από 17 Μαΐου – Όλες οι αλλαγές
Συνεχίζονται τα έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών και εγκατάστασης δικτύου 5G στο Μετρό της Αθήνας, με τη ΣΤΑΣΥ να ανακοινώνει νέες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα «Σεπόλια – Μεταξουργείο» από την Κυριακή 17 Μαΐου.
Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται τις νυχτερινές ώρες και θα συνοδεύονται από αλλαγές στη λειτουργία της Γραμμής 2, με στόχο την ομαλή εξέλιξη των έργων αναβάθμισης του δικτύου.
Συγκεκριμένα, από τις 17/05 και για τις ημέρες Κυριακή έως Πέμπτη, οι σταθμοί «Σεπόλια», «Αττική», «Σταθμός Λαρίσης» και «Μεταξουργείο» θα κλείνουν στις 21:40, περίπου 2,5 ώρες νωρίτερα από το κανονικό τέλος κυκλοφορίας.
Αλλαγές στη λειτουργία των γραμμών
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των συρμών στη Γραμμή 2 θα διεξάγεται στα τμήματα «Ανθούπολη – Άγιος Αντώνιος» και «Ομόνοια – Ελληνικό», ενώ ο σταθμός «Αττική» θα παραμένει ανοιχτός για τη Γραμμή 1.
Παράλληλα, αναπροσαρμόζονται και τα δρομολόγια των τελευταίων συρμών πριν το κλείσιμο των σταθμών, με συγκεκριμένες αναχωρήσεις από κομβικούς σταθμούς όπως Σεπόλια, Αττική, Μεταξουργείο και Ομόνοια.
Λεωφορειακή γραμμή αντικατάστασης Χ19
Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ δρομολογεί τη λεωφορειακή γραμμή Χ19 «Στ. Μετρό Ομόνοια – Στ. Μετρό Αγ. Αντώνιος», η οποία θα λειτουργεί από τις 21:40 έως τη λήξη της κυκλοφορίας του Μετρό, με στάσεις σε βασικά σημεία του δικτύου.






