INAEK

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Αντικυθήρων – Αισθητός στα Χανιά

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε μεταξύ Κρήτης και Αντικυθήρων με επίκεντρο 22 χλμ νοτιοανατολικά των Αντικυθήρων.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 Ρίχτερ καταγράφηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Αντικυθήρων.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 22 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Αντικυθήρων, με εστιακό βάθος 50,7 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, μεταξύ των οποίων και στα Χανιά, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν την κατάσταση και καλούν τους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση και να ακολουθούν τις οδηγίες για σεισμική προστασία.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα