Πυρκαγιά στην Κερατέα: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ με εισαγγελική εντολή
Με εντολή της εισαγγελίας αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ που συνελήφθησαν σχετικά με τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή στην περιοχή της Κερατέας.
Παράλληλα, συνεχίζεται η διερεύνηση της υπόθεσης, προκειμένου να συμπληρωθεί η δικογραφία και να εξακριβωθούν με ακρίβεια τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.
Οι δύο τεχνικοί, οι οποίοι έχουν την ευθύνη για τη συντήρηση και την αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή των Μεσογείων, βρέθηκαν κατηγορούμενοι για παραλείψεις που σχετίζονται με τη συντήρηση του δικτύου. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εκτιμούν ότι η φωτιά πιθανότατα προκλήθηκε από ενέργειες ή παραλείψεις στη διαχείριση των φθαρμένων υλικών και στην επιθεώρηση του δικτύου.
Πηγές από τον ΔΕΔΔΗΕ υποστήριξαν πως η σύλληψη των δύο τεχνικών ήταν άδικη και παράνομη, τονίζοντας πως οι υπάλληλοι προσπαθούσαν να επιτελέσουν το καθήκον τους και να προσφέρουν κοινωνικό έργο. Επιπλέον, επισημάνθηκε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημο πόρισμα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που να συνδέει την πυρκαγιά με κάποιο πρόβλημα στην κολώνα ρεύματος.






