Πέσιτς: «Η Ελλάδα είναι φαβορί για μετάλλιο στο EuroBasket 2025»
Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς παραχώρησε δηλώσεις με αφορμή το φιλικό προετοιμασίας μεταξύ της Σερβίας και της Ελλάδας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (11/8) στη Λεμεσό.
Ο έμπειρος τεχνικός στάθηκε στην αγωνιστική ποιότητα της ελληνικής ομάδας, τονίζοντας ότι τη θεωρεί μία από τις βασικές διεκδικήτριες μεταλλίου στο προσεχές EuroBasket 2025.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα είναι μία από τις υποψήφιες για μετάλλιο και μας περιμένει ένας πολύ δυνατός αγώνας. Ούτε εμείς είμαστε ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά και οι Έλληνες είναι στην αρχή της δικής τους προετοιμασίας. Κάθε φορά που παίζουμε με την Ελλάδα, είναι εξαιρετικοί αγώνες».
Παράλληλα, επεσήμανε τη σημασία αυτών των φιλικών τόσο για την ετοιμότητα των ομάδων, όσο και για την προώθηση του τουρνουά, αναφέροντας τις άριστες σχέσεις με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.
Ο Πέσιτς στάθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σερβία, με κάποιους παίκτες να ταλαιπωρούνται από μικροτραυματισμούς. Συγκεκριμένα, ανέφερε τους Τριφούνοβιτς, Μίτσιτς και Σμάιλαγκιτς, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό: «Είναι κομμάτι κάθε προετοιμασίας. Πιστεύουμε ότι όλοι θα επιστρέψουν σύντομα σε κανονικό ρυθμό».






