INAEK

Ουκρανία: Δύο νεκροί από ρωσική επίθεση με drones στο Σούμι

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη δύο τραυματίστηκαν έπειτα από ρωσική επίθεση με...

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη δύο τραυματίστηκαν έπειτα από ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στην πόλη Σούμι της βορειοανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Key takeaways by INAEK AI
  • Ο Σερχίι Κριβοσένκο επιβεβαίωσε μέσω Telegram τον απολογισμό των επιθέσεων στο Σούμι.
  • Τα ρωσικά drones έπληξαν μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις, προκαλώντας ζημιές σε πρατήριο καυσίμων και πολυκατοικία.
  • Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται περίπου 20 χιλιόμετρα από το Σούμι, διατηρώντας έντονη στρατιωτική πίεση.
  • Παρά τα τεσσεράμισι χρόνια πολέμου, οι διπλωματικές προσπάθειες για συμφωνία ειρήνης δεν έχουν αποδώσει αποτελέσματα.

Την είδηση γνωστοποίησε μέσω Telegram ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, Σερχίι Κριβοσένκο, επιβεβαιώνοντας τον τραγικό απολογισμό των επιθέσεων που σημειώθηκαν στην ουκρανική πόλη.

Πλήγματα σε μη στρατιωτικές υποδομές

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο δήμαρχος του Σούμι, Αρτέμ Κομπζάρ, είχε αναφέρει ότι τα ρωσικά drones έπληξαν μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις, προκαλώντας ζημιές σε πρατήριο καυσίμων, αλλά και στην οροφή πολυκατοικίας.

Οι τοπικές αρχές συνεχίζουν να καταγράφουν τις ζημιές, ενώ συνεργεία έκτακτης ανάγκης βρέθηκαν άμεσα στα σημεία των επιθέσεων.

Συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται περίπου 20 χιλιόμετρα από την πόλη Σούμι, διατηρώντας έντονη στρατιωτική πίεση στην περιοχή.

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει σχεδόν τεσσεράμισι χρόνια από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι προοπτικές για τον τερματισμό του πολέμου παραμένουν περιορισμένες. Οι διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας ειρήνης δεν έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής ουσιαστικά αποτελέσματα, με τις εχθροπραξίες να συνεχίζονται σε πολλά μέτωπα.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα