INAEK

Οριστική στροφή Πακετά προς Βραζιλία – Κινήσεις αντικατάστασης από τη Γουέστ Χαμ

Ο Λούκας Πακετά βρίσκεται πολύ κοντά στην επιστροφή του στη Βραζιλία, έχοντας έρθει σε συμφωνία...

Ο Λούκας Πακετά βρίσκεται πολύ κοντά στην επιστροφή του στη Βραζιλία, έχοντας έρθει σε συμφωνία με τη Φλαμένγκο, με τις συζητήσεις να μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία.

Μετά την απαλλαγή του από τις κατηγορίες της αγγλικής ομοσπονδίας που αφορούσαν παραβίαση των κανονισμών περί στοιχηματισμού, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της Γουέστ Χαμ πήρε την απόφαση να αφήσει πίσω του την Premier League και να επιστρέψει στη χώρα του. Ο 26χρονος διεθνής επιθυμεί ένα νέο ξεκίνημα, μακριά από την πίεση των τελευταίων ετών, σε ένα περιβάλλον που γνωρίζει καλά.

Καθοριστική η εμπλοκή της Φλαμένγκο

Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα και τη «Daily Mail», η Φλαμένγκο έχει ήδη έρθει σε προφορική συμφωνία με τον παίκτη, με το βασικό «αγκάθι» να αφορά τις απαιτήσεις της Γουέστ Χαμ. Τα «σφυριά» έχουν κοστολογήσει τον Πακετά στα 40 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που καλείται να καλύψει η ομάδα του Ρίο ντε Τζανέιρο για να ολοκληρωθεί το deal.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έχει εκφράσει δημόσια την επιθυμία του να επιστρέψει στη Βραζιλία, τονίζοντας πως θέλει να αφήσει οριστικά πίσω του όσα συνέβησαν στην Αγγλία και να αγωνιστεί ξανά σε γνώριμο περιβάλλον, με σημαντικό ρόλο στο πλάνο της ομάδας.

Ρόλος-κλειδί για τον Χοσέ Μπότο

Στις εξελίξεις έχει παίξει σημαντικό ρόλο η νέα συνάντηση του ατζέντη του Πακετά με τον αθλητικό διευθυντή της Φλαμένγκο, Χοσέ Μπότο. Ο Πορτογάλος παράγοντας, γνωστός στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ, ανέλαβε καθήκοντα στη βραζιλιάνικη ομάδα τον Δεκέμβριο του 2024 και έχει «τρέξει» προσωπικά την υπόθεση, δίνοντας ώθηση στις διαπραγματεύσεις.

Η παρουσία του Μπότο θεωρείται κομβική, καθώς γνωρίζει καλά την ευρωπαϊκή αγορά και έχει την εμπειρία να διαχειριστεί σύνθετες μεταγραφικές υποθέσεις υψηλού επιπέδου.

Προετοιμασία της Γουέστ Χαμ για την επόμενη μέρα

Την ίδια ώρα, η Γουέστ Χαμ δεν μένει αδρανής και ήδη σχεδιάζει την επόμενη μέρα χωρίς τον Πακετά. Ο αγγλικός σύλλογος έχει καταθέσει επίσημη πρόταση ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ στη Μετς για την απόκτηση του Αλφα Τουρέ, με τον 19χρονο Σενεγαλέζο μέσο να αποτελεί την πρώτη επιλογή του Νούνο Εσπίριτο Σάντο.

Ο νεαρός χαφ μετρά φέτος 20 συμμετοχές στη Ligue 1 και προορίζεται να καλύψει το δημιουργικό κενό που θα αφήσει ο Βραζιλιάνος, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η επιστροφή του στη Φλαμένγκο.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα