NBA: Οκτώ σερί νίκες για Χόρνετς, ο Ντόντσιτς τραυματίας – Όλα τα αποτελέσματα (vids)
Συναρπαστικές αναμετρήσεις και απρόσμενες εξελίξεις στο NBA, με τραυματισμούς, ανατροπές και οκτώ σερί νίκες για τους Χόρνετς.
Οι Λος Άντζελες Λέικερς νίκησαν 119-115 τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, όμως ο Λούκα Ντόντσιτς αποχώρησε τραυματίας στο αριστερό πόδι, στα 3:03 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Οι Σίξερς προηγήθηκαν σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού, με 59-51 στο 24′ και 87-85 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Ωστόσο, οι Λέικερς εκτόξευσαν την απόδοση τους στο τελευταίο δωδεκάλεπτο, με επί μέρους 21-6, φτάνοντας στο +13 (106-93) στα 5:24 πριν τη λήξη. Ο Όστιν Ριβς ήταν πρωταγωνιστής με 35 πόντους, ενώ ο Λεμπρόν Τζέιμς πρόσθεσε 17 πόντους και 10 ριμπάουντ.
Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς πέτυχαν μια εντυπωσιακή ανατροπή επί των Φίνιξ Σανς (101-97) μέσα στην Αριζόνα, χωρίς τον τραυματία Στεφ Κάρι. Οι Σανς προηγήθηκαν με 90-76, αλλά οι Γουόριορς σημείωσαν επιμέρους 25-7 και κράτησαν τους γηπεδούχους χωρίς πόντο στα τελευταία 3:55 λεπτά. Ο Πατ Σπένσερ σημείωσε ρεκόρ καριέρας με 20 πόντους, ενώ ο Γκάι Σάντος πρόσθεσε 18 πόντους.
Στο Ντιτρόιτ, οι Ουάσινγκτον Γουίζαρντς προκάλεσαν έκπληξη, νικώντας τους πρωτοπόρους της Ανατολής, Ντιτρόιτ Πίστονς, 126-117. Παρά τις δυσκολίες και τους μόλις δέκα διαθέσιμους παίκτες, η ομάδα της Ουάσινγκτον κυριάρχησε με τους Γουίλ Ράιλι και Σαρίφ Κούπερ να προσφέρουν 20 και 18 πόντους αντίστοιχα. Οι Πίστονς είχαν 9/33 τρίποντα και κορυφαίο τον Κέιντ Κάνινγκχαμ με 30 πόντους.
Στο Τέξας, οι Σαν Αντόνιο Σπερς νίκησαν 135-123 τους Ντάλας Μάβερικς, με τον Βίκτορ Γουεμπανιαμά να ηγείται με 29 πόντους, 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Παρά την εκπληκτική εμφάνιση του ρούκι Κούπερ Φλαγκ, που σημείωσε 32 πόντους για τους Μάβερικς, η ομάδα του Ντάλας συμπλήρωσε έξι συνεχόμενες ήττες.
Οι Σάρλοτ Χόρνετς με οκτώ σερί νίκες, επικράτησαν 109-99 των Χιούστον Ρόκετς. Ο ρούκι Κον Κνίπελ σημείωσε 24 πόντους και ο ΛαΜέλο Μπολ πρόσθεσε 20 πόντους, ενώ οι Ρόκετς βασίστηκαν στον Κέβιν Ντουράντ με 31 πόντους και τον Αλπερέν Σενγκούν με 7 πόντους.
Ο Τζέιλεν Σαγκς σημείωσε το πρώτο του τριπλ-νταμπλ στην καριέρα, οδηγώντας τους Ορλάντο Μάτζικ σε νίκη 118-98 επί των Μπρούκλιν Νετς. Ο Σαγκς είχε 15 πόντους, 11 ριμπάουντ και 11 ασίστ, ενώ ο Ντέσμοντ Μπέιν πρόσθεσε 23 πόντους και ο Πάολο Μπανκέρο 22 πόντους. Από τους Νετς ξεχώρισε ο ρούκι Ιγκόρ Ντέμιν με 26 πόντους.
Με καλάθι στα 1,3 δευτερόλεπτα του Αλεξάντερ-Γουόκερ, οι Ατλάντα Χοκς λύγισαν τους Γιούτα Τζαζ 121-119. Ο Τζοκ Λαντέιλ σημείωσε 29 πόντους και ο Τζέιλεν Τζόνσον ολοκλήρωσε με τρίτο διαδοχικό τριπλ-νταμπλ, 22 πόντους, 16 ριμπάουντ και 15 ασίστ.
Τέλος, οι Τορόντο Ράπτορς νίκησαν 123-107 τους Σικάγο Μπουλς, τερματίζοντας το αρνητικό τους σερί. Ο Μπράντον Ίνγκραμ είχε 33 πόντους και ο Ιμάνουελ Κουΐκλι 24 πόντους, ενώ οι νέες προσθήκες των Μπουλς, Άνφερνι Σίμονς και Ζέρσον Γιαμπουσέλε, έδειξαν δυναμική με 22 και 15 πόντους αντίστοιχα.
Αποτελέσματα NBA:
Ντιτρόιτ Πίστονς – Ουάσινγκτον Γουίζαρντς 117-126
Ορλάντο Μάτζικ – Μπρούκλιν Νετς 118-98
Ατλάντα Χοκς – Γιούτα Τζαζ 121-119
Τορόντο Ράπτορς – Σικάγο Μπουλς 123-107
Χιούστον Ρόκετς – Σάρλοτ Χόρνετς 99-109
Ντάλας Μάβερικς – Σαν Αντόνιο Σπερς 123-135
Φίνιξ Σανς – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 97-101
Λος Άντζελες Λέικερς – Φιλαδέλφεια Σίξερς 119-115






