NBA: Ο Στεφ Κάρι επέστρεψε, αλλά οι Γουόριορς ηττήθηκαν από τους Τίμπεργουλβς (vids)
Ο Στεφ Κάρι επέστρεψε μετά από τραυματισμό και σημείωσε 39 πόντους, αλλά οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς γνώρισαν ήττα 127-120 από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.
Η αναμέτρηση ήταν γεμάτη εναλλαγές στο προβάδισμα, με 27 συνολικά αλλαγές. Οι Γουόριορς προηγήθηκαν 63-61 στο ημίχρονο και 91-88 στο 36ο λεπτό, αλλά στο τέταρτο δωδεκάλεπτο οι Τίμπεργουλβς σημείωσαν επιμέρους 20-7, φτάνοντας στο +12, 96-108, με 5:50 λεπτά να απομένουν. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 104-108, όμως οι Τίμπεργουλβς έκλεισαν το παιχνίδι με 10-2 και πανηγύρισαν τη νίκη, παρότι έλειπε ο τραυματίας Άντονι Έντουαρντς. Ο Τζούλιους Ραντλ ηγήθηκε της ομάδας με 27 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Ρούντι Γκομπέρ πρόσθεσε 24 πόντους και 14 ριμπάουντ. Ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, πρώην παίκτης των Γουόριορς, σημείωσε 21 πόντους, συμπεριλαμβανομένου ενός κρίσιμου τρίποντου στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Κάρι πλέον κατέχει ρεκόρ 94 αγώνων με 35+ πόντους μετά την ηλικία των 30, ξεπερνώντας τον Μάικλ Τζόρνταν.
Ντιτρόιτ Πίστονς – Ατλάντα Χοκς 142-115
Οι Ντιτρόιτ Πίστονς παρέμειναν στην κορυφή της Ανατολής με την 20ή τους νίκη σε 25 παιχνίδια, επικρατώντας των Χοκς. Οι γηπεδούχοι είχαν επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και συνολικά δώδεκα με 7+ πόντους ο καθένας. Ο Τζέιλεν Τζόνσον σημείωσε τρίτο διαδοχικό τριπλ-νταμπλ με 19 πόντους, 11 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Οι Χοκς υπέστησαν τέταρτη ήττα στα πέντε τελευταία παιχνίδια τους, με τον Νικέιλ Αλεξάντερ-Γουόκερ να ξεχωρίζει με 22 πόντους.
Ουάσινγκτον Γουίζαρντς – Κλίβελαντ Καβαλίερς 126-130
Ο Ντόνοβαν Μίτσελ οδήγησε τους Καβαλίερς σε ανατροπή με 48 πόντους, ανατρέποντας διαφορά 15 πόντων στην τέταρτη περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν 34 τρίποντα συνολικά, με χαμηλή ευστοχία, αλλά κατάφεραν να κερδίσουν, αφήνοντας τους Γουίζαρντς στην 20ή τους ήττα. Ο Μπαμπ Κάρινγκτον και ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ σημείωσαν από 27 πόντους για την ομάδα της Ουάσινγκτον.
Ντάλας Μάβερικς – Μπρούκλιν Νετς 119-111
Οι Ντάλας Μάβερικς πανηγύρισαν δεύτερη συνεχόμενη νίκη, στηριζόμενοι στον Άντονι Ντέιβις (24 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 3 μπλοκ) και στον 18χρονο Κούπερ Φλαγκ με 22 πόντους και 8 ασίστ. Ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ των Νετς είχε 34 πόντους, καταφέρνοντας 30+ σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια για πρώτη φορά στην καριέρα του.
Σάρλοτ Χόρνετς – Σικάγο Μπουλς 126-129
Οι Μπουλς έκαναν ανατροπή και τερμάτισαν ένα σερί επτά αγώνων χωρίς νίκη. Ο Τζος Γκίντι ήταν πρώτος σκόρερ με 26 πόντους, 11 ασίστ και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Κόμπι Γουάιτ πέτυχε 20 πόντους, εξασφαλίζοντας τη νίκη. Ο Κον Κνέπελ σημείωσε 33 πόντους και ο Μάιλς Μπρίτζες 32, αλλά οι Χόρνετς γνώρισαν ήττα για τέταρτη φορά στα πέντε τελευταία παιχνίδια.
Μέμφις Γκρίζλις – Γιούτα Τζαζ 126-130
Ο Κεγιόντε Τζορτζ με 39 πόντους, 8 ασίστ και 6 ριμπάουντ οδήγησε τους Τζαζ σε νίκη επί των Γκρίζλις, με κρίσιμους πόντους στο τελευταίο τρίλεπτο. Ο Λάουρι Μάρκανεν πρόσθεσε 26 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ οι Γκρίζλις είχαν ξανά διαθέσιμο τον Ζα Μοράντ με 21 πόντους.
Σημαντικά αποτελέσματα και MVPs της βραδιάς στο NBA
Η νύχτα στο NBA ήταν γεμάτη δράση, με τον Στεφ Κάρι να ξεχωρίζει στα 39 του πόντους, τον Ντόνοβαν Μίτσελ να δίνει νίκες ανατροπής και τον Τζεϊλεν Τζόνσον να ολοκληρώνει τρίτο συνεχόμενο τριπλ-νταμπλ. Οι ομάδες συνεχίζουν να διαμορφώνουν τη θέση τους για τα play-offs, με εντυπωσιακές επιδόσεις και συναρπαστικά φινάλε.




