NBA: Απίθανα τριπλ-νταμπλ και συνεχόμενες νίκες για Χοκς, Ράπτορς και Σανς (vids)
Ο 21χρονος Τζέιλεν Τζόνσον «γκρέμισε» τους Τζαζ με τρίπλ-νταμπλ, οι Ράπτορς πανηγύρισαν στο Κλίβελαντ και οι Σανς έφτασαν σε πέμπτη διαδοχική νίκη
Γιούτα Τζαζ-Ατλάντα Χοκς 122-132
Στην κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του, ο 23χρονος φόργουορντ Τζέιλεν Τζόνσον έφτασε ένα βήμα πριν από το quadruble double, οδηγώντας τους Ατλάντα Χοκς σε εκτός έδρας νίκη 132-122 επί των Γιούτα Τζαζ.
Στο πρώτο ημίχρονο, οι Χοκς εκτελούσαν με εξαιρετική ακρίβεια από την περιφέρεια, πετυχαίνοντας 15/25 τρίποντα και αποκτώντας διαφορά 13 πόντων στο τέλος του δεύτερου δωδεκαλέπτου (67-80). Παρά την αντίδραση των Τζαζ στο τρίτο δωδεκάλεπτο και την προσωρινή ανατροπή του σκορ (106-103), οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το παιχνίδι με σερί 8-0, διασφαλίζοντας τη νίκη. Ο Τζόνσον ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 31 πόντους, 18 ριμπάουντ, 14 ασίστ και 7 κλεψίματα. Σημαντική συνεισφορά είχαν επίσης ο Ονιέκα Οκόνγκου με 32 πόντους και 8/14 τρίποντα και ο Τσέχος Βίτι Κρέιτσι με 20 πόντους, 5/5 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο. Αντίθετα, οι Τζαζ στηρίχθηκαν στον Λάουρι Μάρκανεν που σημείωσε 40 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ.
Κλίβελαντ Καβαλίερς-Τορόντο Ράπτορς 113-126
Οι Τορόντο Ράπτορς επικράτησαν 126-113 των Κλίβελαντ Καβαλίερς, πετυχαίνοντας έκτη νίκη στα επτά τελευταία παιχνίδια τους. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα 13 πόντων στο ημίχρονο (67-54) και παρά την μείωση των Καβαλίερς στην τέταρτη περίοδο, η ομάδα του Τορόντο διατήρησε διψήφια διαφορά, κλείνοντας το παιχνίδι στο 126-113. Ο Σκότι Μπαρνς ηγήθηκε με 28 πόντους, 10 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ ο Ιμάνουελ Κουΐκλι πρόσθεσε 25 πόντους και 6 ασίστ. Από τους Καβαλίερς, ο Ντόνοβαν Μίτσελ σημείωσε 31 πόντους και 6 ασίστ.
Φίνιξ Σανς-Ιντιάνα Πέισερς 133-98
Στην Αριζόνα, οι Φίνιξ Σανς συνέτριψαν 133-98 τους Ιντιάνα Πέισερς, σημειώνοντας την πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους. Ο Ντέβιν Μπούκερ ηγήθηκε με 33 πόντους, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Ντίλον Μπρουκς πρόσθεσε 32 πόντους. Η ομάδα εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των Πέισερς, οι οποίοι παραμένουν στο 1-11, παρά την καλή απόδοση του Άντριου Νέμπχαρντ (21 πόντοι) και του Πασκάλ Σιάκαμ (19 πόντοι). Το ημίχρονο έκλεισε 70-52 για τους Σανς, με την τρίτη περίοδο να επιβεβαιώνει τον έλεγχο της αναμέτρησης από την ομάδα της Αριζόνα.






