INAEK

Μαραθώνιος Αθήνας 2025: Ποιοι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί την Κυριακή

Περισσότεροι από 73.000 δρομείς συμμετέχουν στον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Δείτε αναλυτικά ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί.

Η Αττική κινείται στους ρυθμούς του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025.

Περισσότεροι από 73.000 δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν στα δρομικά αγωνίσματα, ενώ πάνω από 24.000 αθλητές θα τρέξουν τη μαραθώνια διαδρομή.

Η εκκίνηση του αγώνα των 10 χιλιομέτρων θα δοθεί στις 8:00 το πρωί, ενώ οι μαραθωνοδρόμοι της κλασικής διαδρομής θα ξεκινήσουν στις 9:00. Λόγω του μεγάλου γεγονότος, σε πολλά σημεία της Αττικής η κυκλοφορία θα διακοπεί για αρκετές ώρες.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει ανακοινώσει εκτεταμένα μέτρα, με διακοπές κυκλοφορίας, απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης, αλλά και αλλαγές στη ροή της κυκλοφορίας.

Διακοπή κυκλοφορίας

Λ. Βασ. Γεωργίου Α΄: Από 04:00 έως 13:00

Οδός Αρχιμήδους (Π. Πλαστήρα – Μουσούρου): Από 05:00 έως 18:30

Λ. Μαραθώνος, Αγ. Παρασκευής, Λ. Κάτω Σουλίου, Δημοκρατίας, Χρ. Σμύρνης: Από 05:00 έως περίπου 13:30

Σπηλαίου Πανός: Από τις 12:00 του Σαββάτου έως τις 13:30 της Κυριακής

Στο κέντρο της Αθήνας, η κυκλοφορία θα διακοπεί στις οδούς Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Φιλελλήνων, Βασ. Αμαλίας, Συγγρού, Καρέα και Ηλιουπόλεως από τις 05:00 έως τις 13:00.

Επίσης, Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, Αρδηττού, Βασ. Όλγας και Βασ. Σοφίας θα είναι κλειστές έως τις 18:30, όπως και οι καθέτους τους μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

Διακοπή στην κυκλοφορία από τις 06:00 έως 18:30

Λ. Μεσογείων (Κατεχάκη έως Πύργο Αθηνών)

Φειδιππίδου, Μιχαλακοπούλου, Λ. Κηφισίας, Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και τμήματα της Θηβών

Η κάθετη διέλευση οχημάτων θα απαγορεύεται στη Μαραθώνια διαδρομή, με εξαίρεση συγκεκριμένους ελεγχόμενους κόμβους (π.χ. Λ. Μαραθώνος & Διονύσου, Λ. Μαραθώνος & Αγ. Μαρίνας, Λ. Μεσογείων & Κατεχάκη).

Για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων, η ΣΤΑΣΥ ανακοινώνει:

24ωρη λειτουργία των Γραμμών 2 και 3 του Μετρό και του Τραμ από το βράδυ του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής.

Η Γραμμή 1 (Κηφισιά – Πειραιάς) ξεκινά τη λειτουργία της στις 05:00.

Στη Γραμμή 6 του Τραμ (Πικροδάφνη – Σύνταγμα), τα δρομολόγια θα τερματίζουν στο «Φιξ» από τις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου έως τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής. Οι στάσεις Σύνταγμα, Ζάππειο και Λ. Βουλιαγμένης δεν θα εξυπηρετούν επιβάτες.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα