ΜακΤόμινεϊ: «Το ποδόσφαιρο σήμερα είναι πολύ σοφτ σε σχέση με τα παιδικά μου χρόνια»
Ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ, μέσος της Νάπολι, μίλησε για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου στην σύγχρονη εποχή σε συνέντευξη του στην Corriere dello Sport.
Ο 29χρονος Σκωτσέζος τόνισε πως το ποδόσφαιρο έχει γίνει «σοφτ» και διαφορετικό από ό,τι γνώριζε στα παιδικά του χρόνια.
Όπως ανέφερε: «Νομίζω πως το ποδόσφαιρο έχει γίνει σοφτ, μαλακό. Κάποιες διαιτητικές αποφάσεις είναι πολύ, πολύ σοφτ. Δεν είχα μάθει αυτήν την αίσθηση όταν ήμουν παιδί, μας μάθαιναν να κάνουμε τάκλιν με ειλικρίνεια και δύναμη. Τώρα το παραμικρό άγγιγμα μπορεί να οδηγήσει σε μία κίτρινη κάρτα».
Ο ΜακΤόμινεϊ πρόσθεσε πως δεν είναι δουλειά του να βγάζει συμπεράσματα, αλλά παρατηρεί πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο υπάρχει «πολλή προσοχή, πολλή ευαισθησία» σε κάθε φάση. Η δήλωση αυτή αναδεικνύει την αντίθεση ανάμεσα στην εμπειρία των παιδικών χρόνων των παικτών και τις αυστηρές διαιτητικές πρακτικές που χαρακτηρίζουν το σημερινό παιχνίδι.






