Λετονία U21 – Ελλάδα U21 0-1: Ο Τζίμας «λύτρωσε την Ελπίδων» – Ξεχώρισε ο Καλοσκάμης της ΑΕΚ!
Η Εθνική Ελπίδων συνεχίζει την εξαιρετική πορεία της στα προκριματικά του Euro U21 2027, καθώς μετά τον θρίαμβο στη Γερμανία, πέρασε νικηφόρα και από τη Λετονία με 1-0, χάρη στο καθοριστικό γκολ του Τζίμα στο 83ο λεπτό.
Ο Δημήτρης Καλοσκάμης της ΑΕΚ, για ακόμη ένα παιχνίδι, ήταν βασικός, απειλητικός και ιδιαίτερα δραστήριος, αγωνιζόμενος σε όλο το 90λεπτο και δημιουργώντας σημαντικές φάσεις.
Η Ελλάδα μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι, με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να έρχεται στο 33’, όταν ο Καλοσκάμης έκλεψε την μπάλα και σούταρε δυνατά, αναγκάζοντας τον Παρφιόνοβς σε δύσκολη απόκρουση.
Στο 47’, η Ελπίδων έχασε νέα ευκαιρία μετά από εξαιρετική ενέργεια του Κωστούλα, ενώ στο 66’ η τριπλή συνεργασία Γκούμα – Καλοσκάμη – Άλεν οδήγησε σε μια ακόμη μεγάλη στιγμή, με τον Μπρέγκου να βλέπει τη μπάλα να απομακρύνεται πάνω στη γραμμή.
Η λύση ήρθε τελικά στο 83’, όταν ο Τζίμας εκμεταλλεύτηκε την πίεση της ελληνικής ομάδας και με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το 0-1, χαρίζοντας στην Εθνική μια τεράστια εκτός έδρας νίκη.
Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη έκανε το 3 στα 3 στον όμιλο, δείχνοντας ότι έχει τα φόντα να κυνηγήσει πρόκριση στα τελικά με σοβαρότητα και συνέπεια.






