Κύπελλο Εθνών Αφρικής: «Φρένο» του Μάλι στο Μαρόκο με ισοπαλία
Το Μάλι έκανε την έκπληξη και απέσπασε ισοπαλία 1-1 από το Μαρόκο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, βάζοντας δύσκολα σε ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης.
Η αναμέτρηση για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής βρήκε το Μαρόκο να έχει τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να διασπάσει εύκολα την καλά οργανωμένη άμυνα του Μάλι. Τελικά, οι Μαροκινοί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Μπραΐμ Ντίαθ ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι στο 45+5’.
Στο δεύτερο ημίχρονο, το Μάλι παρουσιάστηκε πιο αποφασιστικό και ανέβασε την πίεσή του, αναζητώντας την ισοφάριση. Η προσπάθεια των τυπικά φιλοξενούμενων ανταμείφθηκε στο 64ο λεπτό, όταν ο Σιναγιόκο εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι, φέρνοντας το ματς στα ίσια.
Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, το Μαρόκο προσπάθησε να βρει το γκολ της νίκης, όμως το Μάλι διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι και κράτησε τον πολύτιμο βαθμό. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, οι Μαροκινοί έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς στον όμιλο, ενώ το Μάλι ανέβηκε στους δύο, διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση.





