INAEK

Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2028: Τέσσερις χώρες διεκδικούν από κοινού τη διοργάνωση

Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια και Ζιμπάμπουε κατέθεσαν κοινή υποψηφιότητα για τη συνδιοργάνωση της τελικής φάσης...

Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια και Ζιμπάμπουε κατέθεσαν κοινή υποψηφιότητα για τη συνδιοργάνωση της τελικής φάσης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2028, σε μια κίνηση που μπορεί να αποτελέσει ιστορικό ορόσημο για το αφρικανικό ποδόσφαιρο.

Εφόσον η υποψηφιότητα εγκριθεί από την Αφρικανική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (CAF), θα πρόκειται για την πρώτη φορά που τέσσερις χώρες της νότιας Αφρικής θα φιλοξενήσουν από κοινού τη διοργάνωση.

Κοινή υποψηφιότητα για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2028

Παρότι δεν υπάρχει επίσημη πολιτική εναλλαγής των διοργανώσεων από την CAF, τα τελευταία χρόνια το Κύπελλο Εθνών Αφρικής έχει φιλοξενηθεί διαδοχικά σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές της ηπείρου.

Οι τελικοί του 2027, για παράδειγμα, θα πραγματοποιηθούν σε Κένυα, Ουγκάντα και Τανζανία, με τη διοργάνωση να μεταφέρεται στην ανατολική Αφρική.

Δηλώσεις από την COSAFA

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Μποτσουάνα, Ταρίκ Μπαμπίτσενγκ, επιβεβαίωσε την κατάθεση της υποψηφιότητας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Χαράρε, όπου εξελέγη νέος πρόεδρος του συμβουλίου των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών της Νότιας Αφρικής (COSAFA).

«Υποβάλαμε εγκαίρως την υποψηφιότητά μας για να φιλοξενήσουμε το τουρνουά στη νότια Αφρική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εμπειρία της περιοχής σε μεγάλες διοργανώσεις

Αξίζει να σημειωθεί πως Νότια Αφρική, Ναμίμπια και Ζιμπάμπουε έχουν ήδη αναλάβει τη συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κρίκετ του 2027, γεγονός που ενισχύει την εμπειρία της περιοχής στη φιλοξενία μεγάλων διεθνών διοργανώσεων.

Μέχρι σήμερα, μόνο η Νότια Αφρική και η Αγκόλα έχουν φιλοξενήσει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής από τις χώρες της νότιας ζώνης της ηπείρου.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα