INAEK

Εύβοια: Κλειστά τα δημοτικά στο Προκόπι – Κανονικά οι Πανελλήνιες

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα (8/6) τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Προκόπι Ευβοίας, εξαιτίας των...

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα (8/6) τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Προκόπι Ευβοίας, εξαιτίας των ισχυρών σεισμικών δονήσεων που έπληξαν την περιοχή και προκάλεσαν ζημιές σε κτήρια και υποδομές.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης Αγίας Άννας, Γεώργιος Τσαπουρνιώτης, γνωστοποίησε ότι η αναστολή λειτουργίας αφορά τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι μετά τη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφηκε στην περιοχή.

Κανονικά οι Πανελλήνιες Εξετάσεις

Παρά την αναστάτωση που προκάλεσαν οι σεισμοί, οι Πανελλήνιες Εξετάσεις θα διεξαχθούν χωρίς αλλαγές. Όπως τόνισε ο δήμαρχος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100,3, τα δύο εξεταστικά κέντρα της περιοχής δεν έχουν υποστεί ζημιές και κρίνονται απολύτως ασφαλή για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Ζημιές σε δρόμους και κατοικίες

Οι μέχρι στιγμής αναφορές κάνουν λόγο για κατολισθήσεις, φθορές στο οδικό δίκτυο, αλλά και ζημιές σε κατοικίες, ως αποτέλεσμα των τριών σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Εύβοιας.

Την ίδια ώρα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, πραγματοποιώντας συνεχείς περιπολίες, ενώ προχώρησαν και στην απομάκρυνση βράχων και πετρών από το οδόστρωμα στην περιοχή Δερβένι Ευβοίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής κυκλοφορία των πολιτών.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα