Χέντερσον: Τέλος από Άγιαξ και επιστροφή στην Premier League
Ο Τζόρνταν Χέντερσον δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στον Άγιαξ, καθώς λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του, παρότι είχε ισχύ μέχρι το 2026.
Ο 35χρονος Άγγλος χαφ αποχωρεί από την ομάδα του Άμστερνταμ μετά από δύο χρόνια, έπειτα από δική του επιθυμία, προκειμένου να επιστρέψει στην πατρίδα του και να φορέσει ξανά τη φανέλα της Σάντερλαντ, της ομάδας στην οποία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.
Η επιστροφή της Σάντερλαντ στην Premier League αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα στην απόφαση του Χέντερσον, ο οποίος θέλησε να συμβάλει με την εμπειρία του στη νέα προσπάθεια του συλλόγου της βόρειας Αγγλίας στην κορυφαία κατηγορία.
Ο πολύπειρος μέσος είχε συνολικά 57 συμμετοχές με τον Άγιαξ σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό ένα γκολ και εννέα ασίστ. Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, υπήρξε σταθερή παρουσία στη μεσαία γραμμή του ολλανδικού συλλόγου, προσφέροντας ποιότητα, προσωπικότητα και ηγετικά χαρακτηριστικά.






