Challenge Cup γυναικών: Ο δεύτερος τελικός του Παναθηναϊκού με στόχο την ανατροπή
Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για τη μεγάλη πρόκληση του Challenge Cup, υποδεχόμενος τη Βαλεφόλια στον δεύτερο τελικό με στόχο την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου της ιστορίας του.
Η ομάδα του Παναθηναϊκού μετά την ήττα με 3-2 σετ στον πρώτο τελικό στην Ιταλία, διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες για ανατροπή στο κατάμεστο κλειστό της Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας». Η νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ θα του δώσει τον τίτλο, ενώ σε περίπτωση νίκης με 3-2 σετ θα χρειαστεί να επιβεβαιώσει την υπεροχή του στο χρυσό σετ.
Ιστορική πορεία στον θεσμό
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε από τη φάση των «32» και έφτασε αήττητος μέχρι τα ημιτελικά, αποκλείοντας διαδοχικά Ντούντινγκεν, Μπράγκα και Ερυθρό Αστέρα, ενώ στα ημιτελικά επικράτησε δύο φορές του Πανιωνίου.
Η αντίπαλος Βαλεφόλια είχε αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο την ΑΕΚ, αποκλείοντας στη συνέχεια Φατούμ, Γκραν Κανάρια και Καποσβάρι για να φτάσει στον τελικό.
Δηλώσεις πριν τον τελικό
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αλεσάντρο Κιαπίνι, τόνισε: «Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και θα παίξουμε στο επίπεδο που απαιτεί ένας τελικός. Στον πρώτο αγώνα υπήρχαν πολλά συναισθήματα και παράγοντες που επηρέασαν την εξέλιξη. Τώρα πρέπει να προσεγγίσουμε τον τελικό σωστά και είμαστε αισιόδοξοι».
Η αρχηγός Πέννυ Ρόγκα ανέφερε: «Είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά και σωματικά. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο, οι φίλαθλοι μας στηρίζουν και ανυπομονώ να ζήσω αυτή τη στιγμή».
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι μεταδόσεις
18/03, 19:00: Παναθηναϊκός – Βαλεφόλια | Cosmote Sport7HD
Διαιτητές: Ρέιμοντ Χάμπεργκ (Ολλανδία), Έλενα Πίρσον (Σουηδία)






