Αποσύρθηκε ο Τσιτσιπάς από το τουρνουά της Βιέννης – Ενοχλήσεις στη μέση ξανά
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το 500άρι τουρνουά της Βιέννης, λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη αναμέτρησή του με τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι, λόγω ενοχλήσεων στη μέση.
Η απόσυρση του Έλληνα τενίστα ήρθε μόλις λίγη ώρα πριν το πρώτο σερβίς του αγώνα, που ήταν προγραμματισμένος για το απόγευμα της Δευτέρας (21/10, 18:30). Τα προβλήματα στη μέση, που τον ταλαιπωρούν εδώ και καιρό, έκαναν ξανά την εμφάνισή τους, αναγκάζοντάς τον να αποσυρθεί προληπτικά.
Ο αντικαταστάτης και η συνέχεια του τουρνουά
Τη θέση του Στέφανου Τσιτσιπά στο κυρίως ταμπλό πήρε ο Σέρβος Χαμάντ Μεντζέντοβιτς, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Μουζέτι στον 1ο γύρο της διοργάνωσης. Ο 21χρονος Σέρβος μπήκε ως lucky loser, εκμεταλλευόμενος την τελευταία στιγμή το κενό που άφησε ο Έλληνας πρωταθλητής.
Τρίτη συνεχόμενη απόσυρση για τον Τσιτσιπά
Αυτό είναι το τρίτο συνεχόμενο τουρνουά του ATP Tour στο οποίο ο Τσιτσιπάς δεν καταφέρνει να αγωνιστεί. Είχαν προηγηθεί οι αποσύρσεις του από τα τουρνουά του Πεκίνου και της Σαγκάης, γεγονός που γεννά ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του ενόψει του φινάλε της σεζόν.
Η παρουσία στο Six Kings Slam
Ανάμεσα στις δύο αποσύρσεις, ο Έλληνας τενίστας συμμετείχε στο τουρνουά επίδειξης “Six Kings Slam” στο Ριάντ, όπου ηττήθηκε από τον Γιάνικ Σίνερ. Παρά την προσπάθειά του να παραμείνει ενεργός, οι ενοχλήσεις φαίνεται πως δεν του επιτρέπουν να αγωνιστεί στο 100%.
Το φινάλε της σεζόν
Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Τσιτσιπά για το υπόλοιπο της χρονιάς περιλαμβάνει δύο διοργανώσεις: το Masters 1000 του Παρισιού και το 250άρι Hellenic Championship στην Αθήνα. Αν καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα στη μέση, με αυτά τα τουρνουά θα ολοκληρώσει τη φετινή του σεζόν.






