Αποφυλακίστηκε ο Ivan Greko για την υπόθεση απαγωγής στην Ηλιούπολη
Εκτός φυλακής βρίσκεται πλέον ο γνωστός τράπερ Ivan Greko, ο οποίος είχε προφυλακιστεί στα τέλη Μαΐου για την πολύκροτη υπόθεση απαγωγής και ξυλοδαρμού 24χρονου επιχειρηματία στην Ηλιούπολη.
Η Ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα, έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με ηλεκτρονική επιτήρηση, γνωστή και ως το σύστημα με το «βραχιολάκι».
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος του καλλιτέχνη, Πέτρος Παντζής, ο Ivan Greko αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, δηλώνοντας πως δεν γνωρίζει καν το φερόμενο θύμα. Ο βασικός κατηγορούμενος παραδέχθηκε μόνο σωματικές βλάβες λόγω οικονομικών διαφορών με το θύμα, ενώ και ο οδηγός αρνείται τη συμμετοχή του, τονίζοντας ότι η υπόθεση έχει διαστρεβλωθεί.
Ο Ivan Greko είχε προφυλακιστεί στις 28 Μαΐου 2025 και πλέον παραμένει ελεύθερος, εν αναμονή της τελικής έκβασης της δίκης.
Σε αναλυτική ανακοίνωση, ο συνήγορός του επεσήμανε ότι η δικαστική έρευνα εξελίχθηκε με σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας, ενώ η αποφυλάκιση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την υπεράσπιση. Όπως τονίζει: «Η δικονομική μάχη του κυρίου Ε.Σ. (Ivan Greko) συνεχίζεται μέχρι την οριστική απαλλαγή του από κάθε κατηγορία».






