Απόφαση Αρείου Πάγου για υποκλοπές: Δεν θα υπάρξει επανεξέταση της δικογραφίας
Τη μη ανασύρση της υπόθεσης των τηλεφωνικών υποκλοπών από το αρχείο αποφάσισε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, κρίνοντας ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για επανεξέταση της δικογραφίας.
Η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο με σχετικό πόρισμα του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση, ωστόσο ζητήθηκε εκ νέου εξέταση μετά από διαδικαστικές εξελίξεις και σχετική δικαστική απόφαση.
Η κρίση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Με πράξη του στις 27/04/2026, ο κ. Τζαβέλλας έκρινε πως δεν υπάρχει λόγος ανάσυρσης της υπόθεσης από το αρχείο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο επανεξέτασης.
Σύμφωνα με την απόφαση, τα στοιχεία που επικαλέστηκε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δεν θεωρούνται «νέα στοιχεία», όπως προβλέπει η νομοθεσία, και συνεπώς δεν μπορούν να οδηγήσουν σε άνοιγμα της δικογραφίας.
Παραμένουν σε ισχύ τα αρχικά πορίσματα
Με την απόφαση αυτή, ουσιαστικά επιβεβαιώνεται ότι τα συμπεράσματα του αρχικού πορίσματος δεν ανατρέπονται και η υπόθεση παραμένει στο αρχείο, χωρίς περαιτέρω δικαστικές ενέργειες σε αυτό το στάδιο.






