INAEK

Αυστραλία: Πολίτες της χώρας οι πρώην διεθνείς του Ιράν Πασαντιντέ και Ραμεζανιζαντέ

Νέα σελίδα στη ζωή τους ανοίγουν η Φατεμέ Πασαντιντέ και η Ατεφέ Ραμεζανιζαντέ, καθώς οι...

Νέα σελίδα στη ζωή τους ανοίγουν η Φατεμέ Πασαντιντέ και η Ατεφέ Ραμεζανιζαντέ, καθώς οι δύο πρώην διεθνείς ποδοσφαιρίστριες του Ιράν απέκτησαν και επίσημα την αυστραλιανή υπηκοότητα.

Οι δύο αθλήτριες είχαν απασχολήσει έντονα τη διεθνή επικαιρότητα τον Μάρτιο του 2026, κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου Ασίας Γυναικών. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση επέλεξαν να μην τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο του Ιράν, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στους πολίτες που διαμαρτύρονταν κατά του καθεστώτος της χώρας.

Η απόφαση που άλλαξε τη ζωή τους

Η συγκεκριμένη κίνησή τους προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Ιράν, με τις δύο ποδοσφαιρίστριες να δέχονται σφοδρή κριτική και να χαρακτηρίζονται ακόμη και «προδότριες».

Υπό τον φόβο πιθανών αντιποίνων τόσο για τις ίδιες όσο και για τα μέλη των οικογενειών τους, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την εθνική ομάδα και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στην Αυστραλία, αναζητώντας ένα ασφαλές περιβάλλον για να συνεχίσουν τη ζωή και την καριέρα τους.

Μαζί με τις δύο αθλήτριες είχαν καταθέσει αίτημα ασύλου ακόμη πέντε άτομα. Ωστόσο, στη συνέχεια αποφάσισαν να αποσύρουν τα αιτήματά τους, σε αντίθεση με την Πασαντιντέ και τη Ραμεζανιζαντέ, οι οποίες παρέμειναν στην Αυστραλία.

Συνεχίζουν την προσπάθεια στο ποδόσφαιρο

Το τελευταίο διάστημα οι δύο πρώην διεθνείς του Ιράν συμμετείχαν στις προπονήσεις της Μπρισμπέιν Ρόαρ, χωρίς ωστόσο να έχουν καταγράψει μέχρι σήμερα επίσημη συμμετοχή σε αγώνα της ομάδας.

Η απόκτηση της αυστραλιανής ιθαγένειας αποτελεί πλέον ένα σημαντικό νέο κεφάλαιο για τις δύο ποδοσφαιρίστριες, οι οποίες συνεχίζουν να χτίζουν τη ζωή τους μακριά από το Ιράν, έχοντας αφήσει πίσω τους μια περίοδο που σημαδεύτηκε από έντονες προσωπικές και αθλητικές εξελίξεις.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα