Βόλεϊ Ανδρών: Ηττήθηκε από τον Νηρέα η ΑΕΚ
Η ανδρική ομάδα βόλεϊ της AEK γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ από τον Νηρέα, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Α’ Ζώνης της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό αντίκρισμα για την τελική της θέση στην κανονική διάρκεια.
Παρά την απουσία του Μάρκου, ο οποίος έμεινε εκτός λόγω διαστρέμματος, η «Ένωση» ολοκλήρωσε την regular season στην 3η θέση και πλέον στρέφει την προσοχή της στη διαδικασία των πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γλυφάδα με μειονέκτημα έδρας. Η σειρά θα κριθεί στις δύο νίκες, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται την Τετάρτη (01/04) στην έδρα της Γλυφάδας.
Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυναμικά, παίρνοντας προβάδισμα με 2-4, όμως ο Νηρέας απάντησε άμεσα με σερί 5-0, ανατρέποντας την κατάσταση (7-4). Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το ισχυρό σερβίς τους και ανέβασαν τη διαφορά μέχρι το +6 (12-6).
Η ΑΕΚ αντέδρασε και με πρωταγωνιστές τους Ιωαννίδη και Γκεοργκίεφ μείωσε σε 13-12, δείχνοντας σημάδια επιστροφής. Παρ’ όλα αυτά, ο Νηρέας διατήρησε τον έλεγχο και προηγήθηκε εκ νέου με 22-17. Οι Κουτσομύτης και Γκεοργκίεφ έδωσαν λύσεις στο επιθετικό κομμάτι, ενώ το μπλοκ της ΑΕΚ έφερε τη διαφορά στους δύο πόντους (24-22).
Ο Γκεοργκίεφ ισοφάρισε σε 24-24, με την ΑΕΚ να σβήνει τρία σετ μπολ, όμως τελικά το σετ κατέληξε στους γηπεδούχους με 29-27.
Στο δεύτερο σετ, οι δύο ομάδες πορεύτηκαν πόντο-πόντο μέχρι το 11-11. Ο Νηρέας ανέβασε την πίεση από το σερβίς και ξέφυγε (14-11), ενώ στη συνέχεια διατήρησε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (18-14).
Η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα, επέστρεψε και ισοφάρισε σε 22-22 και 23-23, διεκδικώντας στα ίσια το σετ. Ωστόσο, δύο κρίσιμα λάθη στο φινάλε έδωσαν το σετ στον Νηρέα με 25-23.
Στο τρίτο σετ, η εικόνα ήταν παρόμοια, με τον Νηρέα να αποκτά σταδιακά προβάδισμα (12-11, 14-12, 16-13). Η ΑΕΚ προσπάθησε να επιστρέψει και μείωσε σε 18-17, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή, με το σετ να καταλήγει στο 25-20 και το ματς να ολοκληρώνεται με 3-0.
Παρά την ήττα, η ΑΕΚ μπαίνει στα πλέι οφ με στόχο την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Αντίπαλος θα είναι η Γλυφάδα, σε μια σειρά που αναμένεται απαιτητική, με την πρόκριση να κρίνεται στις δύο νίκες και την «Ένωση» να καλείται να ανατρέψει το μειονέκτημα έδρας.






