Βόλεϊ γυναικών: Μεγάλο διπλό στο Μετς επί του Παναθηναϊκού για την ΑΕΚάρα!
Η ΑΕΚ πέτυχε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό με 3-1 σετ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Volley League Γυναικών. Η «Ένωση», με τον Μπράνκο Γκάιτς στον πάγκο της, δείχνει να βρίσκει τη φόρμα και τη συνοχή της, πετυχαίνοντας τη δεύτερη διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα. Παρά την ήττα στο τρίτο σετ, η ΑΕΚ ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.
Στο πρώτο σετ, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυναμικά με προβάδισμα 6-2. Ωστόσο, το τάιμ άουτ από τον προπονητή της ΑΕΚ άλλαξε τη ροή του αγώνα, με την ομάδα να φέρνει το σκορ στα ίσα (6-6) και στη συνέχεια να προηγείται με 9-12. Η ΑΕΚ κράτησε το πάνω χέρι, αύξησε τη διαφορά στους 5 πόντους (10-15) και τελικά πήρε το σετ με 20-25.
Το δεύτερο σετ είχε παρόμοια εκκίνηση για την ΑΕΚ, που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-1. Αυτή τη φορά, ωστόσο, αντέδρασε γρήγορα και ισοφάρισε σε 6-6, ενώ πέρασε μπροστά με 7-8. Παρά τις προσπάθειες του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ διατήρησε το προβάδισμα και κατάφερε να πάρει το σετ με 23-25.
Στο τρίτο σετ, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 10-4. Η ΑΕΚ προσπάθησε να επιστρέψει μειώνοντας τη διαφορά στον πόντο (13-12), αλλά η γηπεδούχος ομάδα διατήρησε το προβάδισμα και πήρε το σετ με 30-28, έπειτα από μια συναρπαστική μάχη.
Στο τέταρτο σετ, η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη να πάρει τη νίκη. Παρότι το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, η «Ένωση» κατάφερε να ελέγξει την κατάσταση, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα (17-21). Με ψυχραιμία στις κρίσιμες φάσεις, η ΑΕΚ κατέκτησε το σετ με 19-25 και πανηγύρισε τη νίκη με 3-1.
Τελικό αποτέλεσμα:
Παναθηναϊκός ΑΟ – ΑΕΚ 1-3
Τα σετ: 20-25, 23-25, 30-28, 19-25
Διακριθέντες παίκτριες:
- Παναθηναϊκός: Μπιάρντα (24 πόντοι), Γιόβιτς (13 πόντοι), Σάμανταν (8 πόντοι)
- ΑΕΚ: Έντουαρντς (19 πόντοι), Χαντάβα (16 πόντοι), Σόουζα (17 πόντοι)
Η ΑΕΚ δείχνει ανεβασμένη και έτοιμη να συνεχίσει με υψηλές βλέψεις στο πρωτάθλημα.






