INAEK

Στον Τελικό του EHF European Cup η ΑΕΚάρα!

Έτοιμη να σηκώσει τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της στο χάντμπολ η ΑΕΚ, που...

Έτοιμη να σηκώσει τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της στο χάντμπολ η ΑΕΚ, που εδώ και λίγη ώρα πανηγυρίζει την πρόκριση της στον μεγάλο τελικό του EHF European Cup! Η Ένωση αν και έμεινε πίσω ακόμα και με 8 γκολ (23-15), κάνοντας ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, έφτασε στο τελικό 31-31 που της δίνει το εισιτήριο για τον τελικό μετά το 31-29 της Αθήνας! Εκεί θα αντιμετωπίσει είτε την Ystads είτε την Ανόρθωση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Gorenje προηγήθηκε με 4-0. Η ΑΕΚ έχασε σημαντικές ευκαιρίες να μειώσει στο σκορ, καθώς και πέναλτι με τον Τζηρά, με τον Αραμπατζή να βρίσκει δίχτυα (4-1). Οι γηπεδούχοι έφτασαν γρήγορα στο +6 (9-3), με τον Lemos να μειώνει σε 9-4, ενώ και πάλι ο Βραζιλιάνος κράτησε την ΑΕΚ κοντά στο σκορ, με εύστοχο πέναλτι στο 12-6. Οι Σλοβένοι ανέβασαν τη διαφορά έως τα 8 τέρματα (15-7, 16-8), με την ΑΕΚ να απαντά με τους Τζηρά, Δομπρή και Κεδέρη και να μειώνει σε 17-11. Στο ενδιάμεσο, ο Bauer πραγματοποίησε σημαντικές επεμβάσεις δίνοντας την ώθηση για γρήγορες επιθέσεις. Ο Τζηράς σκόραρε από τη γωνία για το 18-12, ενώ ο Lemos διαμόρφωσε το 19-13 του πρώτου μέρους.

Στο β’ μέρος, οι γηπεδούχοι με δύο γρήγορα γκολ ανέβασα τη διαφορά και πάλ ιστα 8 γκολ (21-13). Η ΑΕΚ άριχσε να βρίσκει τα πατήματά της στην επίθεση και παρέμενε εντός αγώνα, με τους Buneta και Lemos (25-17). Ο Κεδέρης στην κόντρα μείωσε σε 25-18, ενώ οι Lemos και Δομπρής ανέβασαν το σερί της ΑΕΚ στο 3-1, ρίχνοντας τη διαφορά στα 6 τέρματα (26-20, 45′). Η ΑΕΚ “έτρεξε” εντυπωσιακό σερί 6-0 από το 27-20, μειώνοντας στο γκολ (27-26), χάρη στην εξαιρετική άμυνα και στις επεμβάσεις του Bauer, ενώ στην άλλη πλευρά του γηπέδου, Florido, Pedersen, Μυλωνάς, Κεδέρης και Τζηράς έκαναν… πάρτι!

Η Gorenje βρήκε δίχτυα στο 54′, για το 28-26, αλλά και πάλι οι Πρωταθλητές έφεραν το ματς στα ίσια με τέρματα των Pedersen και Florido (28-28). Το 29-28 , 4:42 πριν το φινάλε, μετατράπηκε σε 29-30, με τέρματα των Buneta και Τζηρά, 3′ πριν το φινάλε. Ο Τζηράς έφυγε και πάλι στην κόντρα στο τελευταίο λεπτό, σκόραρε εν μέσω αποθέωσης το 30-31, με το τελικό 31-31 να διαμορφώνεται στο τελευταίο δευτερόλεπτο και ολόκληρη την “κιτρινόμαυρη” οικογένεια να πανηγυρίζει την τεράστια επιτυχία!

RK Gorenje Velenje – AEK 31-31

 

Πηγή: aek.gr

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα

#Ετικέτες

EHF European Cup