ΑΕΚ Σκάκι: Δύο ισοπαλίες σε Κύπελλο Φθινοπώρου και «Λάζαρος Δρεπανιώτης»
Δυνατές μάχες έδωσε η σκακιστική ομάδα της ΑΕΚ την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, ολοκληρώνοντας με ισοπαλία την 5η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων για το Κύπελλο Φθινοπώρου, ενώ την ίδια ημέρα ξεκίνησε και τις υποχρεώσεις της στο Κύπελλο «Λάζαρος Δρεπανιώτης».
Στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΣΟ Αγίας Παρασκευής, η «Ένωση» είχε ως στόχο τη νίκη που θα της έδινε την πρώτη θέση στον όμιλο. Παρότι έμεινε πίσω στο σκορ (1-0), οι Λυκουριώτης και Κουτράκης ανέτρεψαν την κατάσταση (1-2), δίνοντας προβάδισμα στους κιτρινόμαυρους.
Τελικά, ο Χρυσάφης ρίσκαρε για το τρίποντο, όμως το παιχνίδι έκλεισε στο 2-2, αποτέλεσμα που κρίνεται θετικό με βάση τις συνθήκες της αναμέτρησης.
Λίγο αργότερα, η ΑΕΚ αγωνίστηκε και στο Μαρούσι κόντρα στον Παράδεισο, αυτή τη φορά με δύο νεαρούς από τις ακαδημίες στο ρόστερ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές, αλλά η ΑΕΚ απάντησε άμεσα χάρη στους Σπανάκη και Δακουτρό — με τον δεύτερο να σημειώνει την πρώτη του νίκη με τα κιτρινόμαυρα!
Ο Θεοδωρίδης έφερε την ΑΕΚ μπροστά με 2-3, όμως οι Μαρουσιώτες ισοφάρισαν στο φινάλε, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 3-3.
Η Κυριακή άφησε την ΑΕΚ με δύο ισορροπημένα αποτελέσματα, αλλά και με αισιοδοξία για τη συνέχεια, ειδικά με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών από τις ακαδημίες που δείχνουν ότι το μέλλον του τμήματος είναι πολλά υποσχόμενο.
Τα αποτελέσματα:
ΣΟ Αγίας Παρασκευής – ΑΕΚ 2-2
Σίδερης Θ.-Μαλλιάκας Εμμ. 1-0
Κωστής-Κουτράκης 0-1
Φωτόγλου-Χρυσάφης 1-0
Σίδερης Β.-Λυκουριώτης 0-1
ΑΟ Παράδεισος Αμαρουσίου – ΑΕΚ 3-3
Σπανάκης-Λεοντίδης 1-0
Παππάς-Θεοδωρίδης 0-1
Αζαδέλης-Εμμανουηλίδης 1-0
Τσιχλή-Δακουτρός 0-1
Μαρούγκας-Σπανάκης 0-1
Λελέκης-Μαραγκουδάκης 1-0






