Βόλεϊ Γυναικών: Λύγισε στο χρυσό σετ η ΑΕΚ και έμεινε εκτός Τσάλεντζ Καπ
Η ΑΕΚ στάθηκε πολύ καλά απέναντι στην ιδιαίτερα ισχυρή Μέγκαμποξ Βαλεφόλια, ωστόσο η ανωτερότητα της αντιπάλου επικράτησε και η «Ένωση» ηττήθηκε με 4-1 σετ, ολοκληρώνοντας έτσι την πορεία της στο Τσάλεντζ Καπ.
Το εισιτήριο για την επόμενη φάση κρίθηκε στο χρυσό σετ, όπου η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αντέξει την πίεση και ηττήθηκε με 15-7.
Καθοριστικό το πρώτο σετ
Η ΑΕΚ μπήκε με άγχος στο ματς, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στη Βαλεφόλια να επιβάλει τον ρυθμό της. Παρότι η Ένωση ισορρόπησε το παιχνίδι στα μέσα του σετ, οι Ιταλίδες κράτησαν το προβάδισμα και το κατέκτησαν με 25-20.
Η αντίδραση της Ένωσης
Στο δεύτερο σετ η ΑΕΚ έπαιξε το καλύτερο βόλεϊ της βραδιάς. Με συγκέντρωση, σταθερή υποδοχή και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, κατάφερε να επιβληθεί με 21-25 και να επαναφέρει την πίεση στις αντιπάλους της.
Η συνέχεια και το χρυσό σετ
Το τρίτο σετ βρήκε τη Βαλεφόλια πιο σταθερή και πιο παραγωγική, με αποτέλεσμα να προηγηθεί ξανά (25-21). Στο τέταρτο η κούραση της ΑΕΚ έγινε εμφανής, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Ιταλίδες για να ισοφαρίσουν και να στείλουν το παιχνίδι στο χρυσό σετ με το εμφατικό 25-13.
Εκεί, η Βαλεφόλια μπήκε με μεγάλη ένταση και η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό της, γνωρίζοντας την ήττα με 15-7.
Τα σετ και οι διακριθείσες
Βαλεφόλια – ΑΕΚ 4-1
Τα σετ: 25-20, 21-25, 25-21, 25-13, 15-7.
Μεγάλη εμφάνιση από τη Γιουζγκέντς που σημείωσε 28 πόντους, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά των Κυπαρίσση και Βάλκοβα. Από την πλευρά της Βαλεφόλια, η Ομορούγι ήταν ασταμάτητη με 31 πόντους.
Οι κιτρινόμαυρες μπορεί να μην κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση, όμως πραγματοποίησαν μια αξιοπρεπέστατη ευρωπαϊκή πορεία, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.






