INAEK

Με όπλο την έδρα και τον κόσμο της η ΑΕΚ κόντρα στην Καρδίτσα!

Η ΑΕΚ για το ιδανικό ξεκίνημα στην φάση των 16 του Basketball Champions League απέναντι...

Η ΑΕΚ για το ιδανικό ξεκίνημα στην φάση των 16 του Basketball Champions League απέναντι στην Καρδίτσα Ιαπωνική (21/1 19:00).

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για την ΑΕΚ, η οποία υποδέχεται την Καρδίτσα στη «SUNEL Arena», στην πρεμιέρα της φάσης των «16» του Basketball Champions League, με μοναδικό στόχο το νικηφόρο ξεκίνημα που θα της επιτρέψει να βάλει από νωρίς τις βάσεις για την πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης.

Ο δρόμος προς την Μπανταλόνα περνά μέσα από τον απαιτητικό όμιλο των «16» και για την Ένωση η προστασία της έδρας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων της. Σε έναν όμιλο όπου συνυπάρχουν ομάδες υψηλού επιπέδου όπως η Τόφας και η Άλμπα Βερολίνου, το παιχνίδι της πρεμιέρας αποκτά χαρακτήρα must win ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Η ΑΕΚ υποδέχεται την Καρδίτσα και η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου στις 19:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sports 4HD.

Σε υψηλές στροφές η προετοιμασία

Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα προπονήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (20/1) στη Sunel Arena, με την ένταση και τη συγκέντρωση να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, δείγμα της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζεται το παιχνίδι απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλίας.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εβδομάδες, ο έμπειρος τεχνικός είδε τους Τζέιμς Νάναλι, Κισόν Φίζελ και Γκρεγκ Μπράουν να προπονούνται σε κανονικούς ρυθμούς και να δηλώνουν πανέτοιμοι για αγωνιστική δράση. Πλέον, ο τελευταίος λόγος ανήκει στο τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ, το οποίο θα αποφασίσει ποιοι ξένοι θα συμπεριληφθούν στη 12άδα της αναμέτρησης.

Πολυτέλεια επιλογών και κρίσιμες αποφάσεις

Για πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν, ο Ντράγκαν Σάκοτα έχει στη διάθεσή του όλους τους ξένους παίκτες, γεγονός που του επιτρέπει να καταστρώσει τα πλάνα του με μεγαλύτερη ευελιξία. Με δεδομένο ότι στο ρόστερ υπάρχουν εννιά ξένοι (Γκρέι, Λεκαβίτσιους, Κουζμίνσκας, Μπάρτλεϊ, Αρμς, Νάναλι, Φίζελ, Μπράουν και Πετσάρσκι, ο οποίος στο BCL λογίζεται ως ξένος), θα πρέπει να επιλεγούν επτά για τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, η επικρατέστερη επτάδα για το ματς της Τετάρτης φαίνεται να αποτελείται από τους Γκρέι, Λεκαβίτσιους, Κουζμίνσκας, Μπάρτλεϊ, Αρμς, Νάναλι και Φίζελ. Οι δύο τελευταίοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους με την κιτρινόμαυρη φανέλα, με τον Νάναλι να αγωνίζεται με το νούμερο 21 και τον Φίζελ με το 8. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά το πρωινό shootaround της Τετάρτης.

Ο κόσμος ως «έκτος παίκτης»

Καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια της ΑΕΚ αναμένεται να διαδραματίσει και ο κόσμος της. Οι άνθρωποι της ομάδας περιμένουν από τους φίλους της Ένωσης να δώσουν δυναμικό «παρών» και να αποτελέσουν τον έξτρα παίκτη σε ακόμη μία κρίσιμη ευρωπαϊκή βραδιά, ενισχύοντας την προσπάθεια για το πολυπόθητο θετικό ξεκίνημα.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα