Γέλοβατς: Τέσσερα χρόνια από την απώλεια που συγκλόνισε την ΑΕΚ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)
Σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τον θάνατο του Στέβαν Γέλοβατς, με την ΚΑΕ ΑΕΚ να τιμά τη μνήμη του με συγκίνηση και σεβασμό.
Η ΚΑΕ ΑΕΚ δεν ξεχνά τον Σέρβο καλαθοσφαιριστή που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 32 ετών, ύστερα από επιπλοκές εγκεφαλικού που υπέστη κατά τη διάρκεια προπόνησης. Η μνήμη του τιμάται κάθε χρόνο με σεβασμό, ενώ η ομάδα απέσυρε τη φανέλα του, αριθμός «13», σε ένδειξη τιμής για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ και στον σύλλογο της ΑΕΚ.
Η καριέρα του Στέβαν Γέλοβατς
Ο Στέβαν Γέλοβατς έκανε τα πρώτα του βήματα το 2008 στην ΚΚ Βιζούρα, πριν μεταγραφεί στη Μέγκα Βιζούρα και αργότερα στον Ερυθρό Αστέρα. Στην πορεία του αγωνίστηκε σε Τουρκία, Ιταλία, Λιθουανία, Ισπανία, Ρωσία, Γερμανία, Ιαπωνία και τελικά στην Ελλάδα με την ΑΕΚ. Συνολικά, μέτρησε 13 συμμετοχές στην Euroleague, 41 στο EuroCup, 28 στην BasketLeague και 16 στο FIBA Europe Cup, ενώ υπηρέτησε και την Εθνική Σερβίας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.
Η τιμή της ΑΕΚ
Η ΚΑΕ ΑΕΚ απέσυρε τη φανέλα του Γέλοβατς τον Δεκέμβριο του 2021, κατά τη διάρκεια αγώνα με τη Φάλκο για το BCL. Η φανέλα του κρεμάστηκε στην οροφή του κλειστού των Άνω Λιοσίων παρουσία των φιλάθλων, σε μια συγκινητική τελετή που υπογράμμισε την αφοσίωση και την αγάπη της ομάδας προς τον αείμνηστο παίκτη.
Η μνήμη του Στέβαν Γέλοβατς παραμένει ζωντανή στην ΑΕΚ, θυμίζοντας στους φιλάθλους την αφοσίωση, το ταλέντο και την ψυχή που προσέφερε στο ελληνικό μπάσκετ και στη «Βασίλισσα».
Η ανακοίνωση της ΑΕΚ
Η σεμνή τελετή της Ονοματοδοσίας της αίθουσας Γυμναστηρίου του Olympic Hall Άνω Λιοσίων έλαβε τέλος, αλλά δεν έλαβε τέλος η αέναη σχέση μας με τον Stevan Jelovac.
Ο αδικοχαμένος αδελφός παίζει μαζί μας.
Θα συντροφεύει τους παλαιούς και τους νέους… συμπαίκτες του, αλλά και τους επόμενους.
Βουβός θρήνος…
Jelovac
«Γυμναστήριο Stevan Jelovac», θα λέγεται στο εξής ο χώρος, όπου οι αθλητές περνάνε τον περισσότερο χρόνο της άσκησής τους. Τα «αποκαλυπτήρια» πραγματοποίησε σήμερα (18/11) ο αρχηγός της «Βασίλισσας», Δημήτρης Μαυροειδής, αμέσως μετά την προπόνηση, εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες του.
Προδήλως, αθέλητα την παράσταση έκλεψαν ο χαροκαμένος πατέρας Sinisa και η αδελφή του εκλιπόντος, Sara, οι οποίοι ταξίδεψαν από το Νόβισαντ για την ιδιαίτερη στιγμή. Και συγκινήθηκαν. Και μας συγκίνησαν.
Παρόντες επίσης όλοι οι αθλητές της Ομάδας, αλλά και οι λοιποί εργαζόμενοι στον Οργανισμό.
Το έλασσον τα σημερινά, στα υπερανθρώπινα σπουδαία, που μας «κληροδότησε» το «γελαστό παιδί», πριν να γίνει άγγελος στους ουρανούς.
«Στέβαν, παίζεις μαζί μας» / Stevane, igras sa nama.






