AEK Betsson: «25 χρόνια από τον θρίαμβο της Λωζάνης» (pic)
Σαν σήμερα, στις 11 Απριλίου 2000, η ΑΕΚ έγραψε ιστορία κατακτώντας το Κύπελλο Σαπόρτα στη Λωζάνη και φέρνοντας ξανά ευρωπαϊκό τίτλο στην Ελλάδα, μετά από 32 χρόνια.
Ο Απρίλιος είναι μήνας γεμάτος ένδοξες στιγμές για την μπασκετική ΑΕΚ και φυσικά ξεχωρίζει η ανεπανάληπτη βραδιά του 1968 στο Καλλιμάρμαρο, όταν η «Βασίλισσα» κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων μπροστά σε 80.000 θεατές. Όμως και η 11η Απριλίου του 2000 κατέχει ξεχωριστή θέση στο πάνθεον των επιτυχιών, αφού η ΑΕΚ στέφθηκε Κυπελλούχος Σαπόρτα, επικρατώντας στον τελικό της Κίντερ Μπολόνια.
Η αναμέτρηση φιλοξενήθηκε στη Λωζάνη της Ελβετίας και η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, με πρωταγωνιστές τους Νίκο Χατζή, Ντούσαν Σάκοτα, Μιχάλη Κακιούζη και άλλους μεγάλους παίκτες εκείνης της εποχής. Ήταν η δεύτερη ευρωπαϊκή κούπα στην ιστορία της ΚΑΕ ΑΕΚ και το επιστέγασμα της προσπάθειας που είχε ξεκινήσει στα μέσα της δεκαετίας του ’90 για επιστροφή στην κορυφή.
Η ανάρτηση της ΚΑΕ ΑΕΚ για την επέτειο
Η ΑΕΚ Betsson δεν παρέλειψε να τιμήσει αυτή την ιστορική ημέρα, αναρτώντας μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα που ανέφερε χαρακτηριστικά:
«25 χρόνια από τον θρίαμβο της Λωζάνης. Πάντα δοξασμένη, πάντα “Βασίλισσα”!».






