ΑΕΚ Σκάκι: Σπουδαία νίκη επί του Ζήνωνα Γλυφάδας
Το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και επικράτησε με εμφατικό 7.5-2 απέναντι στον Ζήνωνα Γλυφάδας, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής Κατηγορίας, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την επίτευξη των στόχων του.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την «Ένωση», η οποία πήρε προβάδισμα από νωρίς, εκμεταλλευόμενη και την απουσία αντιπάλου σε μία από τις σκακιέρες. Στη συνέχεια, οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν με δυναμικό ρυθμό, φτάνοντας σε διαδοχικές επιτυχίες που τους έδωσαν ξεκάθαρο προβάδισμα.
Οι νίκες στις χαμηλότερες σκακιέρες διαμόρφωσαν γρήγορα μια ασφαλή διαφορά, ενώ η ισοπαλία που ακολούθησε έφερε την ΑΕΚ μια ανάσα από τη συνολική επικράτηση.
Το καθοριστικό αποτέλεσμα ήρθε σε μια απαιτητική παρτίδα που έγειρε υπέρ της ΑΕΚ, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά τη νίκη. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες της ομάδας δεν χαλάρωσαν, προσθέτοντας κι άλλους πόντους που εκτόξευσαν το τελικό σκορ και επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Κοντόπουλος, στάθηκε στην προσπάθεια όλων των μελών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή των σκακιστριών, οι οποίες έχουν καθοριστικό ρόλο στα θετικά αποτελέσματα. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη σημαντική ενίσχυση από έμπειρους παίκτες, που δίνουν ποιότητα και σταθερότητα στην ομάδα.
Με τα αποτελέσματα της αγωνιστικής και ενώ απομένει ένας γύρος για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση για την άνοδο στον προκριματικό όμιλο της Α’ Εθνικής.
Η πρόοδος του τμήματος είναι εντυπωσιακή, καθώς μέσα σε λίγα χρόνια έχει καταφέρει να ανέβει κατηγορίες και να επιστρέψει σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Μάλιστα, για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία, διαφαίνεται η δυνατότητα διεκδίκησης κορυφαίων διακρίσεων στο ελληνικό σκάκι.





