INAEK

Χάντμπολ: 9 ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για την αγωνιστική περίοδο 2025/26 θα μείνει το ανδρικό τμήμα χάντμπολ της...

Εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για την αγωνιστική περίοδο 2025/26 θα μείνει το ανδρικό τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ, καθώς εκτίει την ποινή αποκλεισμού ενός έτους που της είχε επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ.

Παρά τη μαζική εκπροσώπηση ελληνικών ομάδων στο EHF European Cup της νέας σεζόν, η Ένωση δεν θα δώσει το «παρών», λόγω της περσινής της απόφασης να μην ταξιδέψει για τον αγώνα με την Αλκαλόιντ, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση της EHF και την επιβολή κυρώσεων.

Οι ελληνικές συμμετοχές στο EHF European Cup Ανδρών

Στο ευρωπαϊκό κύπελλο των ανδρών, πέντε ελληνικές ομάδες θα εκπροσωπήσουν τη χώρα. Συγκεκριμένα, στον πρώτο γύρο (6-7 και 13-14 Σεπτεμβρίου), θα συμμετάσχουν ο ΠΑΟΚ από το Α’ γκρουπ δυναμικότητας και ο ΕΣΝ Βριλησσίων από το Β’. Στον δεύτερο γύρο (11-12 και 18-19 Οκτωβρίου) μπαίνουν στη διοργάνωση ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή και ο Διομήδης Άργους (Α’ γκρουπ), καθώς και η Bianco Monte Δράμα από το Β’ γκρουπ.

Η κλήρωση για τα ζευγάρια των αγώνων είναι προγραμματισμένη για τις 15 Ιουλίου.

Παρούσα η ΑΕΚ στις γυναίκες

Αντίθετα, στο γυναικείο τμήμα, η ΑΕΚ επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς θα συμμετάσχει στο EHF European Cup Γυναικών. Η δεύτερη φάση των αγώνων θα διεξαχθεί το διήμερο 27-28 Σεπτεμβρίου και οι επαναληπτικοί στις 4-5 Οκτωβρίου. Η Ένωση τοποθετήθηκε στο Β’ γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με την Αναγέννηση Άρτας και την ΑΕΠ Πανόραμα, ενώ στο Α’ γκρουπ βρίσκεται ο ΠΑΟΚ Mateco. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί επίσης στις 15 Ιουλίου.

ΟΦΝ Ιωνίας στο EHF European League

Τέλος, η δέκατη ελληνική ομάδα που θα συμμετάσχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι ο ΟΦΝ Ιωνίας, ο οποίος θα λάβει μέρος στο EHF European League Γυναικών, έχοντας κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ελλάδας.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε