«Προτεραιότητα για τη Γιουβέντους ο Ρομπέρτο Γκορέτι της Φιορεντίνα – “Παίζει” και του Ριμπάλτα»
Η Γιουβέντους βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης Τεχνικού Διευθυντή και σύμφωνα με ρεπορτάζ της Gazzetta dello Sport, έχει στη λίστα της και τον Χαβιέρ Ριμπάλτα της ΑΕΚ.
Το όνομα του Ισπανού Διευθυντή Ποδοσφαίρου της Ένωσης επανέρχεται στο προσκήνιο για τους Μπιανκονέρι, που επιθυμούν να ενισχύσουν τη διοικητική δομή τους ενόψει της νέας εποχής με τον Νταμιέν Κομολί σε ρόλο Γενικού Διευθυντή.
Κύριος στόχος της Γιουβέντους φαίνεται πως είναι ο Ρομπέρτο Γκορέτι, Τεχνικός Διευθυντής της Φιορεντίνα, ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους «βιόλα» μέχρι το 2027. Παρόλα αυτά, όπως τονίζει η ιταλική εφημερίδα, η λίστα των υποψήφιων περιλαμβάνει αρκετά δυνατά ονόματα, μεταξύ αυτών και του Χαβιέρ Ριμπάλτα της ΑΕΚ.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, έχουν αξιολογηθεί επίσης τα προφίλ των Μάρκο Οτολίνι (Γένοα), Φρεντερίκ Μασσάρα, Χασάν Σαλιχαμίτζιτς και Ντιέγκο Λόπες. Υπενθυμίζεται ότι ο Ριμπάλτα έχει εργαστεί ξανά στη Γιουβέντους στο παρελθόν, ως Chief Scout.
Ανεξαρτήτως των σεναρίων, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή ο Χαβιέρ Ριμπάλτα είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο πρότζεκτ της ΑΕΚ. Μαζί με τον προπονητή Μάρκο Νίκολιτς εργάζονται μεθοδικά για τη δημιουργία της ομάδας της νέας σεζόν.
Το γεγονός ότι το όνομα του Ριμπάλτα επανέρχεται σε ρεπορτάζ μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων όπως η Γιουβέντους, αποτελεί ένδειξη της αξίας και του βεληνεκούς του, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα και τη δυναμική της παρουσίας του στο «κιτρινόμαυρο» οικοδόμημα.






