Παναθηναϊκός: «Σκούπισε» τον Ολυμπιακό και σήκωσε το Πρωτάθλημα
Ιστορικό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός στη Volley League των Ανδρών, νικώντας για τρίτη φορά τον Ολυμπιακό και κατακτώντας τον τίτλο με εντυπωσιακό 3-0 στη σειρά των τελικών.
Στο κατάμεστο κλειστό του Μετς, οι «πράσινοι» επικράτησαν με 3-2 σετ στο τρίτο παιχνίδι της σειράς και πανηγύρισαν τον πρώτο τους τίτλο μετά τη σεζόν 2021/22 και 22ο συνολικά στην ιστορία του συλλόγου στο πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου πέτυχαν το απόλυτο “sweep” απέναντι στον Ολυμπιακό, ολοκληρώνοντας ιδανικά μια σπουδαία σεζόν.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά στο πρώτο σετ, χτίζοντας προβάδισμα με σερβίς-πίεση και αποτελεσματικές επιθέσεις από Πρωτοψάλτη, Νίλσεν και Βαν Χάρντερεν. Αν και ο Ολυμπιακός αντέδρασε ισοφαρίζοντας σε 20-20, οι «πράσινοι» κράτησαν την ψυχραιμία τους και με μπλοκ του Πρωτοψάλτη πήραν το σετ με 25-23.
Οι Πειραιώτες απάντησαν στο δεύτερο σετ, με τον Αλεξάνταρ Ατανασίεβιτς και τον Ντράζεν Λούκα Τράβιτσα να δίνουν λύσεις σε επίθεση και μπλοκ. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε προσωρινά σε 20-20, αλλά λάθη στο φινάλε έδωσαν το σετ στον Ολυμπιακό με 23-25.
Στο τρίτο σετ, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε ξανά και φάνηκε να ελέγχει τον ρυθμό. Οι γηπεδούχοι έφεραν το σκορ στα ίσα με τον Νίλσεν, όμως οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν λύσεις με Παπαγγελόπουλο και Πέριν, για να προηγηθούν 1-2 στα σετ, με τελικό σκορ 25-27.
Στο τέταρτο σετ, ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να μειώσει τη σειρά, παίρνοντας διαφορά έξι πόντων. Ωστόσο, η είσοδος του Κασαμπαλή και η ενέργεια του Νίλσεν άλλαξαν την εικόνα του Παναθηναϊκού, που ισοφάρισε και πέρασε μπροστά. Το 25-21 έστειλε το παιχνίδι στο τάι-μπρέικ, σε μια εξέλιξη που έδειξε το ψυχικό σθένος των γηπεδούχων.
Το πέμπτο σετ είχε δραματική εξέλιξη. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα, αλλά ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 7-9. Ακολούθησε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι πόντο με πόντο, με τον Νίλσεν να ισοφαρίζει σε 13-13 και το μπλοκ του Βαν Χάρντερεν να δίνει το πρώτο ματς-μπολ. Παρά το λάθος του Ολλανδού που έφερε την ισοφάριση, ο Παγένκ έχασε το σερβίς και ο Βαν Χάρντερεν με άσο «σφράγισε» τη νίκη και τον τίτλο με 17-15.






