INAEK

Πρέπει να καθαρίσει το μυαλό της

Η πρώτη αγωνιστική των Play-Off ολοκληρώθηκε και με την διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών...

Η πρώτη αγωνιστική των Play-Off ολοκληρώθηκε και με την διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων να ακολουθεί η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ βρίσκεται στην δυσκολότερη θέση από όλους τους διεκδικητές του τίτλου.

Βρίσκεται στην δυσκολότερη θέση, διότι πριν από μια εβδομάδα είχε την ευκαιρία να αφήσει σχεδόν εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος τον Ολυμπιακό, αλλά ηττήθηκε με 3-1 με μια αδιανόητη κατάρρευση στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ πρώτα της είχε στοιχίσει η αναποτελεσματικότητα της, που άλλωστε την έχει πληγώσει και σε πολλά άλλα μάτς μέσα στη σεζόν φέτος. Χθες είχε μια ακόμη ευκαιρία να αφήσει άμεσα πίσω της την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας, να ξανά περάσει στην κορυφή και να πάει με την αυτοπεποίθηση στα ύψη στην διακοπή, αλλά παρουσιάστηκε ανέτοιμη για να φτάσει στη νίκη, στην οποία θα μπορούσε να φτάσει και πάλι, αλλά κακά τα ψέμματα η φετινή ΑΕΚ χρειάζεται πολλές παραπάνω ευκαιρίες από όσες δημιούργησε χθες για να σκοράρει.

Βλέποντας την ΑΕΚ στα τελευταία μάτς παρατηρώ μια πίεση, η οποία εν μέρει είναι δικαιολογημένη, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να επηρεάζει τόσο την ομάδα. Εκτιμώ ότι η πίεση αυτή οφείλεται αφενός στο ότι φέτος συνολικά η ΑΕΚ είναι πολύ καλύτερη από τους ανταγωνιστές της, αλλά αυτό δεν αποτυπώνεται στην βαθμολογία, και αφετέρου διότι η ομάδα απέχει πλέον πέντε χρόνια από τον τελευταίο της τίτλο και ενώ πριν από αυτόν δεν είχε και πάλι ιδιαίτερα καλή σχέση με τις κούπες, είτε αυτές ήταν του πρωταθλήματος, είτε του Κυπέλλου.

Αυτό το ”πρέπει”, αυτό το φέτος είναι η χρονιά μας φαίνεται ότι την ”πνίγει”. Και κακώς είναι η αλήθεια διότι το δύσκολο η ΑΕΚ τη φετινή σεζόν το έχει πετύχει. Και το δύσκολο ήταν να οργανωθεί από το περσινό χάλι και να γίνει μια ομάδα πρωταθλητισμού. Πλέον είναι μια τέτοια και φυσικά δεν δίνει σε καμία περίπτωση την εντύπωση ότι μετά την φετινή της καλή σεζόν θα περάσει πάλι μια τετραετία, όπως έγινε μετά το 2018, για να την χαρούμε πραγματικά και πάλι. Η ΑΕΚ πλέον έχει ένα υπερσύγχρονο καινούργιο γήπεδο, που της δίνει άλλη δυναμική. Τα οικονομικά της δεδομένα επίσης έχουν αλλάξει, αφού πλέον μοναδικός της στόχος είναι πως θα γίνει πιο ισχυρή αγωνιστικά και όχι να χτίσει και το γήπεδο και βέβαια έχει έναν προπονητή ικανότατο με όρεξη να δουλέψει στην ομάδα και να πετύχει μαζί της.

Θα πρέπει λοιπόν στην διακοπή η ΑΕΚ, ο προπονητής της και οι παίκτες της να καθαρίσουν το μυαλό τους και να πάνε στην τελική στροφή της σεζόν με αυτοπεποίθηση και ηρεμία, έτσι ώστε να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούν. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ είναι μέσα και στους δύο στόχους της και μάλιστα με πολύ καλές πιθανότητες επιτυχίας σε αμφότερους. Καμία άλλη ομάδα δεν συνδυάζει τέτοιες πιθανότητες επιτυχίες και στις δύο διοργανώσεις. Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος στο πρωτάθλημα, αλλά εκτός Κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός είναι τρίτος στην βαθμολογία και φυσικά στο Κύπελλο μοιάζει πολύ δύσκολο να γυρίσει το σκορ του πρώτου ημιτελικού με την ΑΕΚ και να βρεθεί στον τελικό. Και ο ΠΑΟΚ κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στον τελικό του Κυπέλλου, μετά το 5-1 του πρώτου αγώνα με την Λαμία, αλλά στο πρωτάθλημα είναι τέταρτος και στο -5 από την κορυφή και αυτή η διαφορά δεν καλύπτεται εύκολα.

Η ΑΕΚ είναι στον σωστό δρόμο λοιπόν γενικά, αλλά θα πρέπει να το κατανοήσει και η ίδια. Με την εικόνα που έχει φέτος ακόμη και αν δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα διεκδικήσει πολλά από τα επόμενα και θα κατακτήσει κάποια από αυτά. Δεν γίνεται αυτό να το βλέπει ο κόσμος της και όχι αυτοί που την έφεραν στην θέση αυτή, δηλαδή ο προπονητής της και οι παίκτες της.

Γ.Ζ.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε


Δείτε Περισσότερα