Κακή εμφάνιση, ήττα και πέμπτο παιχνίδι!
Πραγματοποιώντας άλλη μια μετριότατη εμφάνιση μακριά από το ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ ηττήθηκε με 70-54 από τον Προμηθέα και πλέον η πρόκριση θα κριθεί στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς στο ΟΑΚΑ, τη Παρασκευή. Άστοχος ο Γιόρκ όπως και γενικότερα όλοι οι κιτρινόμαυροι. Άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση από τον Ρος.
Το ματς:
Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση και ,με τον Χάντερ να δίνει λύσεις στην επίθεση, προηγήθηκε μδ 4-8. Ο Προμηθέας όμως, με σκληρή άμυνα και πίεση σε όλο το γήπεδο, έτρεξε ένα σερί 15-1 και προηγήθηκε για 10 (19-9), με τον Σαλούστρο να είναι ο πρωταγωνιστής των γηπεδούχων στην επίθεση στο σημείο αυτό. Η Ένωση αντέδρασε και με τρίποντο του Λαρεντζάκη και καλάθι του Γιόρκ, ύστερα από κλέψιμο, ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο στο -5 (19-14).
Στη δεύτερη περίοδο ο Προμηθέας με τρίποντο του Μέιερ και καλάθι του Πάρκς εκ νέου διψήφια διαφορά πόντων (24-14). Ο Σάκοτα με 2/2 μείωσε (24-16), ενώ λίγο αργότερα ο Γιόρκ με τρίποντο έριξε τη διαφορά στους έξι (27-21). Με τρίποντο του Λίποβι και καλάθι του Πάρκς οι γηπεδούχοι ξέφυγαν και πάλι (32-21). Ο δικέφαλος αντέδρασε και μείωσε και πάλι το σκόρ, με καλάθι του Σάκοτα, 33-27, όμως η ομάδα του Μάκη Γιατρά ξέφυγε ξανά (38-27) και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 38-29.
Στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου η ΑΕΚ αντέδρασε και, με πρωταγωνιστή τον Σάντ Ρος, που έδινε λύσεις και στις δύο ρακέτες, μείωσε στους τρεις (40-37). Οι κιτρινόμαυροι ήταν κοντά στο σκόρ, ωστόσο δεν μπορούσαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες τους και να πάρουν το προβάδισμα. Έτσι ο Προμηθέας έχτισε και πάλι διαφορά στα τελευταία λεπτά της περιόδου, με 1/2 βολές του Γκίκα και καλάθι του Μπράουν πήρε αέρα 8 πόντων (51-43). Η ομάδα του Μπάνκι τελικά μείωσε στους επτά, με 1/4 βολές από Χάντερ και Εμπάκουε στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ ήταν νωθρή στα πρώτα λεπτά επιθετικά, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να μειώσει και να επιτρέψει στον Προμηθέα να αυξήσει τη διαφορά. Το παιχνίδι κρίθηκε όταν η διαφορά από τους 8 εκτοξεύθηκε στους 14, με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Λίποβι και Κασελάκη, χωρίς μάλιστα τις καλύτερες προυποθέσεις. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με την Ένωση εμφανώς να είναι αποσυντονισμένη και να μη μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη.






