Με νικήτρια την Άρσεναλ και μάχη για την 4άδα
Αφεντικό σε ακόμα ένα ντέρμπι του Λονδίνου στο «Emirates» η Άρσεναλ!
Μετά τη νίκη της επί της Τότεναμ, και η Τσέλσι του Μαουρίτσιο Σάρι υποκλίθηκε στην εντός έδρας ανωτερότητα των «κανονιέρηδων», με τους γηπεδούχους να επικρατούν 2-0, σκορ το οποίο είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο.
Σκόρερ για την ομάδα του Ουνάι Έμερι ήταν ο Λακαζέτ και ο Κοσιελνί, που σκόραρε με τον ώμο έπειτα από σέντρα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου που πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις με τη φανέλα της Άρσεναλ.
Με αυτό το αποτέλεσμα, η Τσέλσι ναι μεν παραμένει στην 4η θέση, αλλά Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ έχουν μειώσει πλέον στους 4 βαθμούς, οπότε η μάχη της τετράδας καλά κρατεί και αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ποτέ.
Σε ό,τι αφορά την αναμέτρηση, μόλις στο 14’ ο Λακαζέτ έπειτα από ολιγωρία στην άμυνα των φιλοξενούμενων σε στατική φάση, με δεξί σουτ δεν άφησε περιθώριο στον Κέπα, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 39’ σε μια πολύ περίεργη φάση, που συνεργάστηκαν οι δύο σέντερ μπακ.
Ο Παπασταθόπουλος έκανε τη σέντρα και ο Κοσιελνί με τον ώμο διαμόρφωσε το 2-0.
Για την Τσέλσι, την καλύτερη ευκαιρία έχασε ο Ζορζίνιο στο 45’ με την κεφαλιά του να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.






