Έπεισε και νίκησε την Εφές ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός ύστερα από μία πολύ σκληρή μάχη με την Αναντολού Εφές, πήρε την πρώτη μεγάλη νίκη στη φετινή Euroleague. To 88-81 είναι απόλυτα δίκαιο κι αποδεικνυει πως οι ερυθρόλευκοι είναι φτιαγμένοι για τα ψηλά. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Άξελ Τουπάν με 19 πόντους και Νίκολα Μιλουτίνοφ με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ. Για τους Τούρκους καταπληκτικός ήταν ο Βασίλιε Μίτσιτς με 24 πόντους και 5 τελικές πάσες.
Ο Ολυμπιακός πήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση με τους Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη να κάνουν πάρτυ. Οι δυο τους είχαν σημειώσει τους 14 από τους συνολικά 16 πόντους των ερυθρολεύκων στο πρώτο εφτάλεπτο του ματς. Η Εφές είχε βραχυκυκλώσει σε μεγάλο βαθμό σκόραρε με το ζόρι. Το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου 25-12, είναι ενδεικτικός της κυριαρχίας των Πειραιωτών.
Η Εφές μπήκε πολύ πιο διαβασμένη στη δεύτερη περίοδο και με τον Μίτσιτς να φτιάχνει φάσεις για τους συμπαίκτες του το σκορ έγινε 27-22, με τον κόουτς Μπλατ να παίρνει τάιμ-άουτ. Αυτό δεν ξύπνησε αμέσως τους παίκτες του, οι οποίοι ειχαν χαλαρώσει επικίνδυνα στα μετόπισθεν. Ο Ολυμπιακός είχε χάσει την αυτοσυγκέντρωση του και οι Τούρκοι, παιζοντας με ένστικτο, είχαν μειώσεθ τη διαφορά στους τρεις πόντους (40-37). Ο Άξελ Τουπαν ήταν πολύ παραγωγικός με εννέα πόντους, όμως ο Μίτσιτς έβαλε όλα τα δύσκολα καλάθια για την Εφές κι έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 48-46 με buzzer beater του ποιοτικού Λάρκιν.
Οι γηπεδούχοι για ανεξήγητο λόγο επιχείρησαν πολλά τρίποντα κι αυτό το πλήρωσαν στην αμυντική τους συνέπεια. Η Εφές ήταν περισσότερο ορθολογική και με τον Λάρκιν να πετυχαίνει μερικά τρελά καλάθια, πέρασε μπροστά στο σκορ με 53-55. Ευτυχώς ο Μιλουτίνοφ πήρε μερικές επιθέσεις πάνω του και οι Τούρκοι δεν ξέφυγαν παραπάνω. Δυστυχώς το σκορ πήγαινε αρκεκά ψηλά κι αυτό θεωρητικά βόλευε τους Τούρκους. Ο Ολυμπιακός ότι καλό έκανε μπροστά το χάλαγε πίσω και το 65-68 προμήνυε θρίλερ.
H Εφές φαινότα να πατάει καλύτερα στο ματς, με τον Λάρκιν να είναι εκπληκτικός, όμως ο Βασίλης Σπανούλης πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Με δύο δύσκολα καλάθια επανέφερε την ηρεμία στην ομάδα του και με τον Τουπάν σαν βοηθό, έγινε η μίνι-ανατροπή και το 74-73, έβαλε φωτιά στο ΣΕΦ. Η αναμέτρηση φαινόταν πως θα κρινόταν στα τελευταία δευτερόλεπτα, όμως ο Ολυμπιακός στο τέλος φαινόταν πιο φρέσκος στο μυαλό. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς έφτιαξε δύο όμορφες φάσες για τους Τουπάν και Λεντέι και το 83-79 ήταν ισχυρο μαξιλαράκι για την ελληνική ομάδα. Το τελικό 88-81 είναι ένα πολύ καλό σκορ, ενόψει της δύσκολης συνέχειας στην Eurolegue.
Τα δεκάλεπτα: 25-12, 48-46, 65-68, 88-81






