Basket League: Ποιος θα είναι ο πρώτος αντίπαλος της ΑΕΚ στα πλέι-οφ;
Με δύο αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε της κανονικής περιόδου όλα μοιάζουν ανοιχτά στις θέσεις 6-8 της Betshop Basket League με Χολαργό, Ήφαιστο και Ολυμπιακό να είναι οι τρεις πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ.
Η Βασίλισσα χρειάζεται μια νίκη στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια ή μια ήττα του Περιστερίου για να τερματίσει στη δεύτερη θέση.
Το πρόγραμμα του δικεφάλου:
ΑΕΚ – Ολυμπιακός (25η αγωνιστική)
Κολοσσός – ΑΕΚ (26η αγωνιστική)
Το πρόγραμμα του Περιστερίου
Ρέθυμνο – Περιστέρι (25η αγωνιστική)
Περιστέρι – ΠΑΟΚ (26η αγωνιστική)
Λαμβάνοντας υπόψιν και το πρόγραμμα των δύο ομάδων μοιάζει απίθανο οι κιτρινόμαυροι να καταλήξουν τελικά στη 3η θέση. Πάντως είτε 2οι είτε 3οι τερματίσουν ο αντίπαλος τους θα είναι ένας από τους: Χολαργό, Ήφαιστο και Ολυμπιακό.
Τι γίνεται στις θέσεις 6-8;
Αυτή τη στιγμή στην βαθμολογία της επίσημης ιστοσελίδας του ΕΣΑΚΕ ο Ολυμπιακός είναι 2ος με 42 βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερα από τις υπόλοιπες ομάδες, αυτό με τον Κολοσσό, που αναβλήθηκε. Από τους 42 βαθμούς αναμένεται να του αφαιρεθούν οι 8. -2 λόγω της αποχώρησης του στο ημίχρονο του αγώνα του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και -6 λόγω της μη διεξαγωγής του ντέρμπι με τους πράσινους για την Basket League. Άρα οι ερυθρόλευκοι θα έχουν 34 βαθμούς.
Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού
ΑΕΚ – Ολυμπιακός (25 αγωνιστική)
Ολυμπιακός – Προμηθέας (26η αγωνιστική)
Και Ολυμπιακός – Κολοσσός (που αναβλήθηκε).
Το πρόγραμμα του Ηφαίστου:
Ήφαιστος – Άρης (25η αγωνιστική)
Λαύριο – Ήφαιστος (26η αγωνιστική)
Το πρόγραμμα του Χολαργού:
Χολαργός – Παναθηναϊκός (25η αγωνιστική)
Πανιώνιος – Χολαργός (26η αγωνιστική)
Η βαθμολογία τους:
Ήφαιστος 36
Χολαργός 35
Ολυμπιακός 34 (με ένα παιχνίδι λιγότερο)
Το πιο δύσκολο έργο το έχει ουσιαστικά ο Χολαργός, ο οποίος δεν συγκεντρώνει και αρκετές πιθανότητες για το 2/2. Με 2/2 και δύο ήττες του Ηφαίστου και δύο του Ολυμπιακού θα καταλάβει αυτός την έκτη θέση. Με 1/2 λογικά θα μείνει 8ος, εκτός και αν ο Ολυμπιακός ολοκληρώσει τη κανονική διάρκεια με 3 ήττες, άρα θα τερματίσει 7ος ο Χολαργός.
Το πράγμα μπλέκει στη μάχη των άλλων δύο. Αν ο Ήφαιστος κάνει το 2/2 χρειάζεται μια ήττα του Ολυμπιακού στα τρία παιχνίδια που απομένουν. Με 1/2 ο Ήφαιστος θέλει δύο ήττες του Ολυμπιακού. Με 0/2 θέλει τρεις ήττες του Ολυμπιακού και αυτό διότι στην ισοβαθμία υπερτερεί η ομάδα του Πειραιά.
Η δική μας εκτίμηση
Ο Χολαργός θα τερματίσει 8ος. Θέλει και συνδυασμό αποτελεσμάτων και δική του υπέρβαση. Είναι σχεδόν βέβαιη η τελική του θέση.
Ο Ολυμπιακός τις δύο νίκες στο ΣΕΦ θα τις πάρει. Υπάρχει η πιθανότητα να ηττηθεί μόνο αύριο από την ΑΕΚ. Με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετές απουσίες στο Σαββατιάτικο ντέρμπι.
Για τον Ήφαιστο είναι όλα ανοιχτά. Μπορεί από 2/2 έως 0/2. Πιθανότερο μοιάζει το 1/2 πάντως, καθώς τη τελευταία αγωνιστική το Λαύριο, που υποδέχεται την ομάδα της Λήμνου, θα παίζει για την παραμονή του.
Υπενθυμίζουμε τις διασταυρώσεις:
1-8
2-7
3-6
4-5
1-8 με 4-5
2-7 με 3-6 στα ημιτελικά.






