INAEK

Κυπελλούχος Ελλάδος ο Παναθηναϊκός

Το 19ο Κύπελλο της ιστορίας του κατέκτησε ο Παναθηναϊκός, καθώς κέρδισε τον ΠΑΟΚ με σκόρ...

Το 19ο Κύπελλο της ιστορίας του κατέκτησε ο Παναθηναϊκός, καθώς κέρδισε τον ΠΑΟΚ με σκόρ τάδε. Κορυφαίος για τους Κυπελλούχους Ελλάδος ήταν ο λαβωμένος Νικ Καλάθης (ταλαιπωρείται από πελματιαία απονευρωσίτιδα) με 19 πόντους και 9 ασίστ. Για τους «ασπρόμαυρους» ο Γουίλιαμ Χάτσερ τα έδωσε όλα, όμως οι 23 πόντοι του, δεν έφτασαν στους Θεσσαλονικείς.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος μπήκαν εκρηκτικά στο παιχνίδι. Με ηγέτη, με μαέστρο τον Νικ Καλάθη ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, αφού σκόραρε πολύ εύκολα στην επίθεση, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε σημειώσει μόλις τρεις πόντους σε τέσσερα λεπτά παιχνίδιού. Το 3-20 ήταν αφύσικο να συνεχιστεί κι έτσι οι τυπικά γηπεδούχοι με τον Χάτσερ να βρίσκει ρυθμό, έκλεισε την πρώτη περίοδο με σκορ 15-29.

Στο επόμενο δίλεπτο ο ΠΑΟΚ έβγαλε καλές άμυνες, διάβασε το παιχνίδι του Καλάθη και το 22-29 ήταν γεγονός. Ο Πιτίνο πήρε αμέσως τάιμ-άουτ, τα έψαλε στους παίκτες του κι αμέσως η διαφορά στους 14 πόντους. Οι Γκιστ και Λάνγκφορντ έδωσαν λύσεις στους «πράσινους», όμως ο ΠΑΟκ πάλευε και δεν άφηνε το ματς να του ξεφύγει. Τελικά το 36-46 ήταν ικανοποιητικό και για τις δύο ομάδες και σίγουρα ο τελικός ήταν ακόμη αμφίρροπος.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ συγκεντρωμένος στον αγώνα κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κάνει τον τελικό ντέρμπι. Οι Χάτσερ, Μαργαρίτης και Γκος ήταν φανταστικοί και η άμυνα ζώνης που επέλεξε ο Παπαθεοδώρου, βραχυκύλωσε τον Παναθηναϊκό. Το 47-51 ήταν ενδεικτικό, όμως κάποιες ατομικές ενέργειες του Γκιστ, κρατούσαν το τριφύλλι σ’απόσταση ασφαλείας. Οι «ασπρόμαυροι» πάντως ένιωθαν καλά και ο τελικός ήταν αμφίρροπος. Μάλιστα με buzzer beater του Τζαμάλ Τζόουνς, έγινε το 58-59 και ξαφνικά το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού.

Μάλιστα ο ΠΑΟΚ με τρίποντο του ίδιου παίκτη πέρασε και μπροστά στο σκορ με 61-59, όμως δύο σουτ έξω από την άρκτο των 6,75 των Καλάθη και Λάνγκφορντ, έφεραν ξανά τους πράσινους μπροστά στο σκορ με 61-65. Ο ΠΑΟΚ όμως με συνεχόμενα τρίποντα από τον Γκος έφερα ξανά τούμπα το ματς και το 70-67 τα έλεγε όλα. Ο ΠΑΟ όμως με συνεχόμενες βολές πέρασε εκ νέου μπροστά με 70-73. Οι πράσινοι σαν να διάβαζαν καλύτερα το ματς με τον Καλάθη κάπως πιο ξεκούραστο, κι ετσι έγινε το φαβορί του τελικού, τρία λεπτα πριν το τέλος. Μάλλον κάναμε λάθος γιατί με καλάθ του Μαργαρίτη το 72-75 με ένα λεπτό για το τέλος όλα μπορούσαν να συμβούν. Τελικά ο Παναθηναϊκός πήρε την κούπα, αφού ο Γκος δεν ήταν ψύχραιμος και το 73-79 λέει την απόλτυη αλήθεια.

Τα δεκάλεπτα: 15-29, 36-46, 58-59, 73-79

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε