Προχωρά κανονικά η υπογειοποίηση
Η Πρωταθλήτρια ΑΕΚ έχει στοχεύσει στις 12 Μαΐου να στεφθεί νταμπλούχος γράφοντας Ιστορία μετά από 40 χρόνια και επίσης το καλοκαίρι να βάλει τα πιο… γερά θεμέλια για την επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Οι εργασίες για την «Αγιά Σοφιά» έχουν προχωρήσει πολύ και συχνά ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπαίνει στο εργοτάξιο για… επιτήρηση των έργων. Οι κερκιδοφόροι… προετοιμάζονται για να υποδεχθούν από το εξωτερικό αρχές του καλοκαιριού τις εξέδρες του νέου γηπέδου, ενώ παράλληλα γίνονται νομικές ενέργειες για να απομακρυνθεί σύντομα η επικίνδυνη εγκατάσταση με τα σκουπιδιάρικα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας πέριξ του οικοπέδου.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ειδικοί του έργου ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι αφορά την υπογειοποίηση των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών, έργο που συνδέεται άμεσα με την «Αγιά Σοφιά».
–>
–>
Μετά την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την Περιφέρεια Αττικής, το επόμενο βήμα είναι η προκήρυξη του δημόσιου διαγωνισμού. Και αυτό ώστε το προσεχές διάστημα να επιλεχθεί η εταιρία που θα αναλάβει το έργο και εντός του καλοκαιριού να ξεκινήσει η πρώτη φάση του εν λόγω έργου.
Η δέσμευση που έχει λάβει η ΑΕΚ από την Περιφέρεια είναι ότι θα γίνουν όλα μέσα στο προσεχές διάστημα, καθώς και επίσημα η ίδια η Περιφέρεια έχει αποφανθεί ότι κρίνεται απαραίτητο ως συνοδευτικό που προαναφερόμενου Κέντρου, προκειμένου με τις κατάλληλες διαμορφώσεις και ρυθμίσεις να διευκολυνθεί η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, να διασφαλιστεί η προστασία τους, να αποφορτιστεί η περιοχή και να αποτελέσει κόμβο ήπιας ανάπτυξης, ακόμη και αναψυχής, με την ανάπλαση του κοινόχρηστου και του περιβάλλοντος χώρου.







