Βαθμολογία UEFA: Στο +1.000 από την Τσεχία η Ελλάδα – «Αφεντικό» για τη 10η θέση παρά την ήττα της ΑΕΚ
Μπορεί η «οβίδα» του Φεντερίκο Βαλβέρδε στις καθυστερήσεις της Allwyn Arena να στέρησε από την ΑΕΚ ένα ιστορικό αποτέλεσμα και από τη χώρα μας πολύτιμους βαθμούς, ωστόσο η συνολική συγκομιδή της ευρωπαϊκής Τετάρτης άφησε θετικότατο πρόσημο για την Ελλάδα στη μάχη της δεκάδας.
H εκτός έδρας ισοπαλία του Ολυμπιακού απέναντι στη Ρεν πρόσθεσε άλλους 200 βαθμούς στο ελληνικό σακούλι. Την ίδια στιγμή, η Σλάβια Πράγας γνώρισε την ήττα από την Άρσεναλ, αφήνοντας την Τσεχία χωρίς κέρδος στους 45.725 βαθμούς. Αυτός ο συνδυασμός είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά ανάμεσα στις δύο χώρες να ανοίξει για πρώτη φορά πάνω από το όριο των 1.000 βαθμών, φτάνοντας συγκεκριμένα στους 1.087 πόντους υπέρ της Ελλάδας.
Η διατήρηση της 10ης θέσης παραμένει στρατηγικός στόχος υψίστης σημασίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς εξασφαλίζει απευθείας εισιτήριο για τον πρωταθλητή Ελλάδας στη League Phase του Champions League (υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις rebalancing της UEFA) και ισχυροποιεί συνολικά τις θέσεις εκκίνησης των εκπροσώπων μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με 4 από τις 5 ομάδες μας να συνεχίζουν ενεργά, η χώρα μας διατηρεί τον έλεγχο και τις τύχες στα χέρια της.






