Ποδηλασία: Εντυπωσιακή παρουσία της ΑΕΚ με τρία μετάλλια και πολλές επιτυχίες
Με έντονη αγωνιστική δραστηριότητα και σημαντικές επιτυχίες ολοκλήρωσαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι αθλητές του ποδηλατικού τμήματος της ΑΕΚ.
Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν μέρος σε πέντε διαφορετικές διοργανώσεις, καταγράφοντας αξιόλογες επιδόσεις, ανεβαίνοντας στο βάθρο και επιβεβαιώνοντας τη σταθερή παρουσία τους στις εγχώριες ποδηλατικές αναμετρήσεις.
Από τις απαιτητικές αναβάσεις της Αττικής μέχρι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ENDURO, οι εκπρόσωποι της Ένωσης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προσθέτοντας νέες διακρίσεις στην πορεία του τμήματος.
Η αρχή έγινε στις 17 Οκτωβρίου, με τη διεξαγωγή της 12ης Ανάβασης Φυλής. Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με πέντε ποδηλάτες και κατάφερε να εξασφαλίσει τρεις θέσεις στο βάθρο.
Στην κατηγορία Μάστερ Γ’, ο Βαγγέλης Σακκέλης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση και κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Ο Γιώργος Χατζηπασχάλης ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην τρίτη θέση, ενώ ο Παντελής Πατέλος κατέλαβε την πέμπτη.
Αντίστοιχα, στην κατηγορία Μάστερ Β’, ο Παναγιώτης Διακόπουλος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο. Στη Μάστερ Δ’, ο Αναστάσιος Παπιομύτης τερμάτισε στην έβδομη θέση.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα συνεχίστηκε στις 18 Οκτωβρίου με την παραδοσιακή Ανάβαση Πάρνηθας. Οι αθλητές της Ένωσης έδωσαν και σε αυτή τη διοργάνωση το «παρών», πετυχαίνοντας ανταγωνιστικούς χρόνους.
Ο Βαγγέλης Σακκέλης βρέθηκε κοντά στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας Μάστερ Γ’, τερματίζοντας τέταρτος, ενώ ο Γιώργος Χατζηπασχάλης ολοκλήρωσε τον αγώνα στη 13η θέση. Για την κατηγορία Μάστερ Β’, ο Παναγιώτης Διακόπουλος κατέλαβε την ένατη θέση.
Στις 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η Ανάβαση Βιλίων – Κιθαιρώνα, όπου η ΑΕΚ εκπροσωπήθηκε από τρεις αθλητές.
Ο Μάριος-Ανάργυρος Μούργκας ξεχώρισε στην κατηγορία Παμπαίδων, κατακτώντας την πέμπτη θέση ύστερα από μια ιδιαίτερα καλή αγωνιστική προσπάθεια.
Στην κατηγορία Μάστερ Γ’, οι Βαγγέλης Σακκέλης και Γιώργος Χατζηπασχάλης συνέχισαν τις θετικές εμφανίσεις τους. Ο πρώτος τερμάτισε τέταρτος και ο δεύτερος ένατος, προσθέτοντας ακόμη δύο αξιόλογες παρουσίες στο ενεργητικό του ποδηλατικού τμήματος.
Την ίδια ημερομηνία, τα βλέμματα στράφηκαν και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ENDURO, e-ENDURO, όπου την ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Νίκος Γεωργιάδης.
Ο νεαρός πρωταθλητής της Ένωσης πραγματοποίησε μια δυνατή εμφάνιση απέναντι σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς αντιπάλους, ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην έβδομη θέση της κατηγορίας Elite Ανδρών. Ένα αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει την παρουσία του σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.
Ο κύκλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων έκλεισε στις 28 Οκτωβρίου, με την 39η Ανάβαση Υμηττού «Πολυχρόνεια», στην οποία οι ποδηλάτες της ΑΕΚ είχαν ακόμη μία σειρά συμμετοχών.
Στην κατηγορία Παμπαίδων, ο Μάριος-Ανάργυρος Μούργκας βρέθηκε στην τέταρτη θέση, ενώ ο Ηλίας Στούμπος ολοκλήρωσε τον αγώνα των Παίδων στην 21η θέση.
Στη Μάστερ Γ’, ο Βαγγέλης Σακκέλης πρόσθεσε ακόμη μία σημαντική επιτυχία στο προσωπικό του παλμαρέ, κατακτώντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Ο Γιώργος Χατζηπασχάλης τερμάτισε 11ος, ενώ ο Παύλος Παπαναστασίου δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου.
Ο απολογισμός των πέντε διοργανώσεων αφήνει θετικό πρόσημο για την ποδηλασία της ΑΕΚ. Τα μετάλλια, οι καλές κατατάξεις και η παρουσία αθλητών διαφορετικών ηλικιακών κατηγοριών αποτυπώνουν τη συνεχή δραστηριότητα του τμήματος, το οποίο συνεχίζει να εκπροσωπεί τον Δικέφαλο σε σημαντικές αγωνιστικές διοργανώσεις.






