INAEK

Δικαιώθηκε η οικογένεια Μάγγου: Καταδίκη πέντε αστυνομικών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας

Σημαντική δικαστική εξέλιξη σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου 2026, καθώς το Μικτό Ορκωτό...

Σημαντική δικαστική εξέλιξη σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου 2026, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας έκρινε ένοχους κατά πλειοψηφία τους πέντε από τους έξι κατηγορούμενους αστυνομικούς στην υπόθεση κακοποίησης του Βασίλη Μάγγου, ενώ ένας κατηγορούμενος απαλλάχθηκε.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου αφορά τις σοβαρές κατηγορίες που περιλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο, μεταξύ των οποίων τα κακουργηματικού χαρακτήρα βασανιστήρια κατά τη μεταφορά του 26χρονου με περιπολικό και κατά την παραμονή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, καθώς και την επικίνδυνη σωματική βλάβη και την έκθεση σε κίνδυνο. Η δικαστική αυτή απόφαση ευθυγραμμίζεται σε μεγάλο βαθμό με την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας, η οποία μία ημέρα νωρίτερα είχε εισηγηθεί την καταδίκη των κατηγορουμένων για τις πράξεις βίας, ζητώντας παράλληλα την απαλλαγή τους μόνο για την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης.

Η υπόθεση, που είχε προκαλέσει πανελλήνιο σάλο και έντονες αντιδράσεις για την αστυνομική αυθαιρεσία, χρονολογείται από τις 14 Ιουνίου 2020, όταν ο Βασίλης Μάγγος δέχθηκε βίαιη επίθεση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης. Ο 26χρονος είχε καταγγείλει συστηματική κακοποίηση εντός του περιπολικού και στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ από τη νοσηλεία του διαπιστώθηκαν βαρύτατες σωματικές βλάβες, συμπεριλαμβανομένων καταγμάτων σε έξι πλευρές και κακώσεων σε εσωτερικά όργανα. Έναν μήνα αργότερα, στις 13 Ιουλίου 2020, ο νεαρός εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του, με την απόφαση της δικαιοσύνης να προσφέρει μια δικαίωση στη μνήμη του και στον πολυετή αγώνα της οικογένειάς του.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε