INAEK

Βρούτσης: «Στη σωστή κατεύθυνση η απόφαση της ΕΟΚ για δια ζώσης εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου»

Δηλώσεις Γιάννη Βρούτση για τις δια ζώσης εκλογές της ΕΟΚ στις 20 Δεκεμβρίου και την ανάγκη αποκατάστασης της αξιοπιστίας στο ελληνικό μπάσκετ.

Την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) εξέφρασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Με αφορμή τις πρόσφατες σοβαρές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των χειραγωγημένων αγώνων, ο κ. Βρούτσης τόνισε πως η διενέργεια δια ζώσης εκλογών στις 20 Δεκεμβρίου αποτελεί βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο Υπουργός Αθλητισμού επεσήμανε ότι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η διοίκηση της ΕΟΚ απέναντι στην Πολιτεία τηρούνται στο ακέραιο, υπογραμμίζοντας πως η ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης στο άθλημα.

Παράλληλα, υπογράμμισε τον ρόλο της ψηφιακής πλατφόρμας e-Κούρος, η οποία διασφαλίζει ότι στην εκλογική διαδικασία θα λάβουν μέρος αποκλειστικά και μόνο τα νόμιμα αθλητικά σωματεία και οι θεσμικοί εκπρόσωποί τους.

Ξεκαθαρίζοντας τη στάση της Πολιτείας απέναντι στην απόδοση ευθυνών, ο Γιάννης Βρούτσης σημείωσε πως η Δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια για να κρίνει και να καταλογίσει ποινικές ευθύνες, τονίζοντας παράλληλα πως η συμμετοχή σε ένα συλλογικό όργανο δεν συνιστά αυτόματα συνενοχή.

Κλείνοντας, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Αθλητισμού θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις ως θεματοφύλακας της νομιμότητας, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους σε νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα για την επούλωση των τραυμάτων του αθλήματος.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε