INAEK

Σεισμός στην Αγγλία: Οι ομάδες της Premier League πιέζουν για αποβολή και υποβιβασμό της Μάντσεστερ Σίτι!

Ένοχη για τις 115 κατηγορίες κρίθηκε η Μάντσεστερ Σίτι. Έφεση έως τις 2 Οκτωβρίου από τους «πολίτες», την ώρα που σύλλογοι της Premier League ζητούν αποβολή και υποβιβασμό.

Σε αχαρτογράφητα νερά εισέρχεται το αγγλικό ποδόσφαιρο μετά την απόφαση-βόμβα της ανεξάρτητης Επιτροπής, η οποία έκρινε τη Μάντσεστερ Σίτι ένοχη για το σύνολο των 115 κατηγοριών που εξετάστηκαν εις βάρος της.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει πλέον τους «πολίτες» μπροστά στο κρισιμότερο στάδιο της υπόθεσης, αυτό του καθορισμού των ποινών, με την ομάδα να διατηρεί το δικαίωμα άσκησης έφεσης έως τις 2 Οκτωβρίου.

Την ώρα που η πλευρά της Σίτι προετοιμάζει τα νομικά της όπλα, βρετανικά δημοσιεύματα αποκαλύπτουν έντονες ζυμώσεις και παρασκηνιακές συζητήσεις ανάμεσα σε ομάδες της Premier League. Αρκετοί σύλλογοι φέρονται να πιέζουν ανοιχτά για την επιβολή της μέγιστης δυνατής τιμωρίας, ζητώντας ακόμα και την αποβολή και τον άμεσο υποβιβασμό των πρωταθλητών από τα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου, εφόσον το ποινολόγιο φτάσει στα άκρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη απόφαση για αποβολή ούτε έχει ανακοινωθεί η τελική ποινή, καθώς η διαδικασία των ενστάσεων και των νομικών προσφυγών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται πως το βαρύ κατηγορητήριο αφορά την περίοδο από τη σεζόν 2009/10 έως και το 2017/18. Η ανεξάρτητη Επιτροπή εντόπισε συστηματικές παρατυπίες στις οικονομικές καταστάσεις και αναφορές του συλλόγου, παραπλανητικές εμπορικές συμφωνίες χορηγιών, παραβίαση των ορίων δαπανών, καθώς και άρνηση πλήρους συνεργασίας με τις ελεγκτικές αρχές της Premier League.

Όσο η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και πλησιάζει η εκδίκαση της έφεσης, η συζήτηση γύρω από το μέλλον της Μάντσεστερ Σίτι και το μέγεθος των κυρώσεων λαμβάνει διαστάσεις ποδοσφαιρικού «πολέμου» στην Αγγλία.

Προτεινόμενα βίντεο


Αξίζει να δείτε