Βόμβα στο παγκόσμιο μπάσκετ: Πρόταση εξαγοράς της EuroLeague από το NBA
Σεισμό στο παγκόσμιο μπάσκετ προκαλεί αποκάλυψη σύμφωνα με την οποία το NBA κατέθεσε επίσημη πρόταση εξαγοράς της EuroLeague.
Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι καταιγιστικές, καθώς στις αρχές Οκτωβρίου οι ομάδες μέτοχοι της διοργάνωσης θα συνεδριάσουν στη λίμνη Κόμο προκειμένου να τοποθετηθούν και να ψηφίσουν για το αν θα κάνουν δεκτή την πρόταση. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διαρρεύσει οι ακριβείς οικονομικές και διοικητικές λεπτομέρειες της προσφοράς, ενώ τόσο το NBA όσο και η EuroLeague απέφυγαν να σχολιάσουν τις σχετικές πληροφορίες.
Τόσο ο Διευθύνων Σύμβουλος της EuroLeague, Τσους Μπουένο, όσο και ο κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, έχουν τοποθετηθεί κατά το παρελθόν υπέρ της δημιουργίας μιας κοινής λίγκας. Το NBA παραμένει εντός χρονοδιαγράμματος για τη δημιουργία δικού του πρωταθλήματος στην Ευρώπη από την επόμενη σεζόν, την ώρα που η EuroLeague προετοιμάζεται παράλληλα για επέκταση στις 24 ομάδες, προσθέτοντας οκτώ νέες ομάδες franchises στις 13 υπάρχουσες μετόχους.






